THERMAIKOS - GREECE / ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ, ΕΝΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΣ....

Θερμαϊκός κόλπος

Thessaloniki Salonica saloniki Θεσσαλονίκη meteo - ο καιρός εικόνες - pictures

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Εδώ Πολυτεχνείο #2

ΤΑ ΤΗIΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Οι νεκροί του πολυτεχνείου

Στη συγκέντρωση της Ε.Φ.Ε.Ε

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ "ΚΑΙΕΙ"

Σε τρεις μέρες είναι η επέτειος για άλλη μια φορά. Μόνο που φέτος τα πράγματα είναι ποιο δύσκολα.

                                          ΨΩΜΊ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Παραείναι επίκαιρα.

Αυτό το  "αν δεν πρασινίσει ο χάρτης, θα προκυρήξω εκλογές" τι σας κάνει;;;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ "Η ΣΥΓΚΡΗΣΗ"

Απ' όσο γνωρίζω και στον δικό μας δήμο το νερό χλωριώνετε με χλωριωτές που αντικαταστάθηκαν με αυτόματους επί θητείας Ματζάρη. Δεν χρειάζομαι τις αναλύσεις από κανένα εργαστήριο, ούτε ιδιωτικό ούτε κρατικό για να διαπιστώσω την περιεκτικότητα. Δεν είναι λίγες οι φορές που κάνοντας μπάνιο , νομίζω ότι βρίσκομαι σε υπερχλωριωμένη πισίνα.

Και ας μην εμβαθύνουμε στα πρόσφατα  προβλήματα του δικτύου μας ή την υψηλή περιεκτικότητα σε μανγκάνιο...

Όσο για τους σωλήνες αμιάντου, ούτε στην Περαία έχει αλλαχτεί όλο το δίκτυο. Το έργο αυτό είχε αρχίσει επίσης επί Ματζάρη και έχω να δω αρκετό καιρό να γίνετε κάτι σχετικό.

Δεν είπα να γίνει σταθμός μεταφόρτωσης και στην περιοχή μας - αυτός που υπάρχει αρκεί. Το θέμα είναι να τον χρησιμοποιούμε για να γλιτώνουμε δρομολόγια προς την Μαυροράχη (άρα καύσιμα - άρα χρήμα) γιατί ο σταθμός έγινε για να εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνον την Μηχανιώνα, η ποία έρχεται δεύτερη σε ανακύκλωση - εμείς:::

Όσες φορές και να βρέθηκα στην παραλία της Μηχανιώνας δεν θυμάμαι να αγανάκτησα ποτέ για τα σκουπίδια όπως συμβαίνει σε καθημερινή βάση όταν κυκλοφορώ για τις ανάγκες μου στους δρόμους της Περαίας

Όσο για τον φραπέ - αν τολμήσω και κυκλοφορήσω με ένα ποτήρι στο χέρι στους δρόμους της Περαίας , μάλλον δεν θα μου μείνει σταγόνα να πιω και το αυτοκίνητο θα χρειάζεται επειγόντως συνεργείο.

Απ' όσο γνωρίζω το βοτανικό πάρκο έχει ενταχθεί, το μουσείο και το ενυδρείο είναι στα σχέδια και μελετάτε η τελική μορφή. Το τμήμα βιολογίας του πανεπιστημίου θα στεγαστεί στον υδροβιολογικό του οποίου το κτήριο προχώρησε μάλλον αρκετά και θα συνδυαστεί και με ερευνητικούς σταθμούς.

Για το ότι ο βιολογικός καθαρισμός του Αγγελοχωρίου δέχεται όλα τα λύματά μας, μάλλον ευγνώμονες θα πρέπει να είμαστε..
Δεν επαρκεί βέβαια για τις ανάγκες της περιοχής και επιβάλλετε η λειτουργία της τρίτης βαθμίδας του για να μην ρυπαίνει την περιοχή θέματα τα ποία είχα θέσει μαζί με άλλα στο κύριο Αλεξανδρή στην αρχή της θητείας του με την ελπίδα ότι θα μεριμνούσε σχετικά σε συνεργασία με τον κύριο Μαυρομάτη, αλλά αντ' αυτού με παρέπεμψε στην ΕΥΑΘεσσαλονίκης.

Όσο για το ότι ο κύριος Μαυρομάτης γνωρίζει τα πάντα για το δήμο του δεν βρίσω να έχει κάτι το μεμπτό - μακάρι να ήξερε και ο κύριος Αλεξανδρής τα περί του δήμου του.

ΓΝΩΡΊΖΩ  ΤΙ ΕΣΤΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΚΑΙ ΜΙΛΩ

Τι έχει κάνει:

- Το νερό στις μέρες μας δεν έπρεπε να χλωριώνετε ποια δεδομένου ότι το χλώριο είναι καρκινογόνο.

- Τι γίνετε με το 5ο δημοτικό, το δημοτικό των Ν. Επιβατών, το 1ο λύκειο...

- Πόσα ατυχήματα θα πρέπει να γίνουν ακόμα για να γίνει η πεζογέφυρα στο "Κωνσταντινίδη"

- Γιατί αργεί η αποκομιδή της ανακύκλωσης (έκαναν έως και ΔΥΟ ΜΉΝΕΣ να περάσουν από την περιοχή μου!!!) και γιατί δεν γίνετε αποκομιδή όταν απεργεί η Μαυροράχη; Μήπως τελικώς καταλήγουν στα συμβατικά σκουπίδια; Γιατί βάση πληθυσμού δεν έχουμε τον μεγαλύτερο όγκο ανακύκλωσης - μήπως αδιαφορεί η διοίκηση;

- Γιατί δεν έχουν απορροφηθεί κονδύλια και η περιοχή μας δεν έχει ούτε ένα βιοκληματικό κτήριο - σχολικό ή διοίκησης(τεχνική υπηρεσία...);

- γιατί δεν έχουμε έστω έναν στίβο για όσους θέλουν να δώσουν ΤΕΦΑΑ και αναγκάζονται να πηγαίνουν στο Καφτατζόγλειο

θα μπορούσα να γράφω για ώρες

Αντί να βλέπετε την καμπούρα του άλλου δείτε την δική σας πρώτα - είναι αρκετά μεγάλη