THERMAIKOS - GREECE / ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ, ΕΝΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΣ....

Θερμαϊκός κόλπος

Thessaloniki Salonica saloniki Θεσσαλονίκη meteo - ο καιρός εικόνες - pictures

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ

Κυρία Ματθαίου,Χαιρόμαστε να επικοινωνούμε με ευαισθητοποιημένους πολίτες, όπως εσείς. Γι' αυτό και σας στέλνουμε τις απαντήσεις μας σε ερωτήσεις που έχετε αναρτήσει στο blog σας. Απαντήσεις, βάσει του Πολιτικού Προγράμματός μας για τη νέα 4ετία. Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινήσεις. Επιπλέον μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνδυασμού μας www.thermaikosneaporeia.gr.



  1. Άμεση σύνδεση με ΕΥΑΘ και αξιοποίηση όλων των υδροδοτήσεων. Συνεργασία με ΑΠΘ για την αξιοποίηση νερού, όπως γίνεται στον Δήμο Μηχανιώνας.
  2. Σωστή διαχείριση νερού - καμπάνια Δημοτικής Αρχής με επιβράβευση στο τιμολόγιο των ατόμων που δεν σπαταλούν νερό, και δημιουργία υδατοδεξαμενών και φραγμάτων και εκμετάλλευση νερού του Βιολογικού Καθαρισμού για άρδευση γεωργικών εκτάσεων.
  3. Ήδη υπάρχει πρόταση και ξεκίνησε μελέτη το να αρδευτεί το Βοτανικό Πάρκο που πρόκειται να κατασκευαστεί στον υγροβιότοπο του Αγγελοχωρίου. Ήδη ζητήθηκε εγγράφως να εκσυγχρονιστεί ο βιολογικός σταθμός στο Αγγελοχώρι, αφού και ο νυν Δήμος Επανομής έχει ξεκινήσει να κατασκευάσει βιολογικό δίκτυο με απόληξη στον βιολογικό σταθμό του Δήμου Μηχανιώνας.
  4. Ήδη στον Δήμο Μηχανιώνας εφαρμόζουμε την ανακύκλωση και κομποστοποίηση, μειώνοντας το κόστος των παραγόμενων σκουπιδιών και έχοντας τη 2η θέση ανάμεσα σε όλους τους Δήμους του Νομού στη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών ανά κιλό και κάτοικο. Στην κομποστοποίηση μοιράσαμε δωρεάν περίπου 200 κάδους για αρχή και προχωρούμε και σε μεγαλύτερο αριθμό νοικοκυριών για προμήθεια κάδων.
  5. Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Μηχανιώνας έχει ενταχθεί σε ευρωπαϊκά προγράμματα αποκαθιστώντας και τις 3 χωματερές Κερασιάς, Αγγελοχωρίου και Νέας Μηχανιώνας που λειτουργούσαν από το 2003. Βελτίωσε τις λιμενικές υποδομές του Αγγελοχωρίου και Νέας Μηχανιώνας μέσα από προγράμματα ΕΣΠΑ, ενώ ενέταξε την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα και διαθέτει και την τεχνογνωσία και την αποτελεσματικότητα.
  6. Αποδείξαμε στο παρελθόν ότι μπορούμε να συγκρουστούμε με όποιον υπονομεύει τα συμφέροντα της περιοχής μας, αφού δεν λειτουργούμε υπό ομηρία γιατί είμαστε ανεξάρτητος συνδυασμός. Συγκρουστήκαμε και με τις δύο προηγούμενες κυβερνήσεις προκειμένου για την ένταξη της μελέτης του περιφερειακού δρόμου Κόμβου Τριλόφου - Καρδίας, προϋπολογισμού 1.300.000?, ενώ γνωρίζουμε ότι για τον αεροδιάδρομο που τόσα προβλήματα δημιούργησε στον Δήμο Θερμαϊκού απέσυραν ακόμη και τις αγωγές.

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον.
Με εκτίμηση,

"ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ - ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ"
Γιάννης Μαυρομάτης
Δήμαρχος για όλους