THERMAIKOS - GREECE / ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ, ΕΝΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΣ....

Θερμαϊκός κόλπος

Thessaloniki Salonica saloniki Θεσσαλονίκη meteo - ο καιρός εικόνες - pictures

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Βοηθήστε μας να κάνουμε "Τα Χριστούγεννά τους Αλλιώς"

 

Η ομάδα της Parallaxi «Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς» δίνει συνέχεια στις κοινωνικές δράσεις αλληλεγγύης του περασμένου χειμώνα («Γεύμα Αγάπης» & δράση για τους αστέγους), επιστρέφοντας παράλληλα στο Λιμάνι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΟΛΘ με αφορμή την ολοκλήρωση της ήπιας ανάπλασης της Πρώτης Προβλήτας. Λίγες μέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων η «Θεσσαλονίκη Αλλιώς» κάνει στην Αποθήκη Δ μία προσπάθεια να γίνουν τα Χριστούγεννα των συνανθρώπων μας, που έχουν ανάγκη, αλλιώς. Σας προσκαλούμε όλους να βοηθήσετε όπως μπορείτε, καθώς κάθε συνεισφορά, μικρή ή μεγάλη, είναι πολύτιμη.
Το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα συγκεντρώνουμε τρόφιμα, φάρμακα, παιχνίδια, παιδικά βιβλία και άλλα είδη πρώτης ανάγκης σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, την Άρσις και το δημοτικό βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός.
Παράλληλα, η Αποθήκη αλλάζει όψη με χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και γεμίζει με γιορτινούς ήχους με συναυλίες από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης που γνωστοποιεί μουσικά τον κίνδυνο επιβίωσης που αντιμετωπίζει.
Η Πειραματική Σκηνή της Τέχνης, παρά την ανακοίνωση του τερματισμού της λειτουργίας της, παρουσιάζει με τους ηθοποιούς της, τα αγαπημένα τους χριστουγεννιάτικα παραμύθια στα παιδιά. ‪
Το Εργαστήρι Θεατρικής Αγωγής της‬ Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Παύλου Μελά ΙΡΙΣ‬ παρουσιάζει ένα απόσπασμα από την παράσταση «Όνειρο θερινής νύχτας».
Το σύνολο των φοιτητών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ "Μουσικό Πολύτροπο" μας συστήνει παραδοσιακά κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα.
Τα παιδιά κατασκευάζουν χριστουγεννιάτικα στολίδια και δώρα από ανακυκλώσιμα υλικά.
Η τσαγερία «Ζώγια» ετοιμάζει τσάι σε όλους τους επισκέπτες, το Kitchen Bar στήνει ένα καζάνι με ζεστό κόκκινο κρασί για την υποδοχή του κοινού, οι φούρνοι Ble και το ζαχαροπλαστείο "Δια χειρός Ρεσινιώτου" προσφέρουν χριστουγεννιάτικα εδέσματα.
Η ηχητική κάλυψη των εκδηλώσεων είναι μια ευγενική χορηγία της Bravos Sound.

Το πρόγραμμα των δράσεων
12:00
Επιλεγμένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την ομάδα της Parallaxi υποδέχονται τους επισκέπτες στην Αποθήκη Δ. To Kitchen Bar προσφέρει ζεστό κόκκινο κράσι στους επισκέπτες. Στον επάνω όροφο της Αποθήκης η Ελένη Σβυριάδη δημιουργεί με τα παιδιά χριστουγεννιάτικες κατασκευές από ανακυκλωμένα υλικά μέχρι τις 15:00.
12:30
Το σύνολο των φοιτητών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ "Μουσικό Πολύτροπο" ξεκινά τη μέρα με παραδοσιακά κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα.
13:00
Το Εργαστήρι Θεατρικής Αγωγής της‬ Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Παύλου Μελά ΙΡΙΣ‬ παρουσιάζει ένα απόσπασμα από την παράσταση «Όνειρο θερινής νύχτας».
13:45
Το Σύνολο Εγχόρδων από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης παρουσιάζει ένα χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα.
14:30
Ο Στάθης Μαυρόπουλος και η Σοφία Βούλγαρη από την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης διαβάζουν το αγαπημένο τους χριστουγεννιάτικο παραμύθι.
15:00
Η ομάδα κρουστών "Κρούση" ανεβάζει τους ρυθμούς.
15:30
Η Έφη Σταμούλη και ο Μάριος Μεβουλιώτης από την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης διαβάζουν το αγαπημένο τους χριστουγεννιάτικο παραμύθι.
16:00
Το Σύνολο Πνευστών από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με μία ατμοσφαιρική παράσταση.
16:30
Ο Κυριάκος Δανιηλίδης και ο Ηλίας Παπαδόπουλος από την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης διαβάζουν το αγαπημένο τους χριστουγεννιάτικο παραμύθι.
17:00
Ένα εντυπωσιακό χορευτικό σόου έκπληξη σε ρυθμούς swing κλείνει την ημέρα.