THERMAIKOS - GREECE / ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ, ΕΝΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΣ....

Θερμαϊκός κόλπος

Thessaloniki Salonica saloniki Θεσσαλονίκη meteo - ο καιρός εικόνες - pictures

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ

. . .
Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011 ώρα 13:00 στην Περαία μπροστά στα φανάρια του Δημαρχείου . . .

Με αφορμή το θανατηφόρο τροχαίο που έγινε χτες στην Άνω Περαία

πριν από έναν χρόνο περίπου...

Με αφορμή το θανατηφόρο τροχαίο που έγινε χτες στην Άνω Περαία, αναδημοσίευσα αυτήν την ανάρτηση. Τότε είχε σκοτωθεί γάτα....ήταν και αυτό θέμα της ασέβειας που δείχνουμε για ό, τι μας περιβάλλει.
Δεν έχει σημασία ποιος έφταιγε...σημασία έχει ότι χάθηκε μια ζωή. Χάθηκε μια ζωή που θα μπορούσε να ήταν του καθενός από εμάς ή των παιδιών μας. Σημασία έχει ότι χάθηκε μια ζωή γιατί δεν έχουμε μάθει να προσέχουμε. Χάθηκε μια ζωή γιατί δεν έχουμε μάθει να σκεφτόμαστε. Χάθηκε μια ζωή γιατί δεν υπολογίζουμε τον διπλανό μας.
Θανατηφόρο τροχαίο στην Άνω Περαία. Ποιος θα το πίστευε πριν από κάποια χρόνια....
Οι ταχύτητες που αναπτύσσονται -ειδικά από όσους κατηφορίζουν τους κάθετους δρόμους - είναι απαράδεκτες και το ότι δεν έχουμε θρηνήσει περισσότερα θύματα είναι καθαρά θέμα τύχης.
Όσοι είναι πάντα πολύ βιαστικοί ας αναλογιστούν λίγο τι μπορεί να συμβεί....Ας ξαναθυμηθούν ποια είναι η απόσταση φρεναρίσματος με τις ταχύτητες που αναπτύσσουν, προσθέτοντας και το γεγονός ότι η απόσταση αυτή αυξάνεται στην κατηφόρα...Και όταν έχουν μπροστά τους κάποιον ευσυνείδητο που σταματάει σε κάθε διασταύρωση και ελέγχει -όπως οφείλει να κάνει κάθε σωστός οδηγός όταν δεν έχει ορατότητα, άσχετα με την προτεραιότητα - να μην κορνάρουν βιαστικά και άμυαλα...

Με την ευχή να μην έχουμε άλλα τροχαία...στην Άνω Περαία...και φυσικά και πουθενά αλλού...