THERMAIKOS - GREECE / ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ, ΕΝΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΣ....

Θερμαϊκός κόλπος

Thessaloniki Salonica saloniki Θεσσαλονίκη meteo - ο καιρός εικόνες - pictures

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Προστασία και αξιοποίηση

cid:610155306@08102008-1C1E
Καφέ της Επιστήμης
Δελτίο Τύπου
Προστασία και αξιοποίηση
των αυτοφυών αρωματικών ειδών της ελληνικής χλωρίδας
Με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, του Βρετανικού Συμβουλίου και του ΝΟΗΣΙΣ συνεχίζεται για έβδομη συνεχή χρονιά η πραγματοποίηση των «Καφέ της Επιστήμης» και όπως πάντα, σας προσκαλούν να απολαύστε τον καφέ σας και να συζητήσετε με τους ειδικούς επιστημονικά ζητήματα που προκαλούν το ενδιαφέρον μας.
Στην Ελλάδα φύεται το 50% των αυτοφυών φυτών της Ευρώπης. Μεγάλο ποσοστό από αυτά φύονται μόνο στην Ελλάδα και πολλά εξ αυτών έχουν χαρακτηρισθεί «σπάνια» και«απειλούμενα». Οι εδαφοκλιματικές συνθήκες της χώρα μας ευνοούν την ανάπτυξη αυτών των φυτών και ήδη εξελίσσεται ενδιαφέρον για την οικονομική αξιοποίηση τους.
Το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας εφαρμόζει πρακτικές για την προστασία και αξιοποίηση σε περισσότερα από 1500 τέτοια είδη. Το 25% από αυτά είναι άλλα αρωματικά, άλλα φαρμακευτικά και άλλα με σημαντικό ρόλο στην ανθρώπινη διατροφή.
Για την προστασία και την αξιοποίηση των αυτοφυών αρωματικών ειδών της ελληνικής χλωρίδας θα μας μιλήσει η Δρ. Ελένη Μαλούπα, τακτική ερευνήτρια του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας, τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011, στις 18.30,στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Λεωφόρος Στρατού 2Α, πληροφορίες στο τηλέφωνο2310 821231).
Είσοδος Ελεύθερη
Με την παράκληση να δημοσιευθεί – διαδοθεί
noe-e-mail
Λαμβάνετε αυτό το email γιατί δηλώσατε ότι επιθυμείτε να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.