THERMAIKOS - GREECE / ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ, ΕΝΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΣ....

Θερμαϊκός κόλπος

Thessaloniki Salonica saloniki Θεσσαλονίκη meteo - ο καιρός εικόνες - pictures

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Όλη η ιστορία ξεκίνησε από την επιβολή του χαρατσιού μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Βέβαια τα χαράτσια ήταν η αφορμή γιατί την αιτία την γνωρίζουμε ΟΛΟΙ. Η αιτία που συσπειρώνει τους ανθρώπους είναι παγκοσμίος η ίδια . Η προσπάθεια ατέρμονης εκμετάλλευσής τους από λίγους "συνανθρώπους" τους. Έτσι και στην Ελλαδίτσα μας, κατόπιν οδηγιών από την Ευρωπαϊκή Ένωση (των λίγων εκμεταλλευτών και εκεί) οι δικοί μας "εκπρώσοποι" φροντίζουν να μας φέρουν ποιο κοντά στο χώμα (όπως σχολίασαν και στο ράδιο αρβύλα).

Θέλουν να μας ξεκάνουν κυριολεκτικά εφαρμόζοντας διάφορες πρακτικές εξαθλίωσης (με πολλαπλή φορολογία, μείωση εισοδήματος, αφαίρεση παροχών...) και βιολογικής εξασθένησης του οργανισμού μας (μέσω περικοπών στην υγεία και σταδιακής και ύπουλης εφαρμογής του κώδικα Alimentarius )


Εμείς όμως "δεν μασάμε" και ερχώμαστε στην πραγματικότητα πιο κοντά με το χώμα, καλλιεργόντας την γη. Δεν θα τους κάνουμε την χάρη. Θα αντιδράσουμε δημιουργόντας τις προϋποθέσεις για αξιοπρεπή ανθρώπινη διαβίωση, κόντρα σε όλους που νομίζουν ότι όλος ο κόσμος είναι τσιφλίκη τους. Δεν έχεις ΚΑΝΕΙΣ δικαίωμα πάνο στη ζωή μας !!!

Με την ευγενική παραχώρηση συμπολιτών μας μπορέσαμε να ξεκινήσουμε τις συγκαλλιέργειες.
Μας παραχωρήθικαν σε πρώτη φάση δύο χωράφια στην περιοχή της Μηχανιώνας. Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να διαθέση κάποιο κομμάτι γης σε άλλη περιοχή του δήμου Θερμαϊκού - ας είναι και οικόπεδο ανάμεσα σε δομημένα κομμάτια ( είναι ένας τρόπος να διατηρηθεί καθαρώ έως ότου εκμεταλλευτεί και αποφεύγετε και τα σχετικά πρόστιμα μιας και δεν χρειάζετε να πληρώνετε για τον καθαρισμό...) ή ένα ξεχασμένο χωραφάκι, για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν συνάνθρωποί μας που δεν μπορούν να μετακινηθούν μακρυά.
Μια άλλη ευγενική βοήθεια είναι η προετοιμασία της γης για σπορά από άλλον έναν συμπολίτη μας που για τον σκοπό αυτό διαθέτει τόσο τα μηχανήματα όσο και τον χρόνο και τις γνώσεις του.

Εδώ οι πρώτες εικόνες από την προετοιμασία του πρώτου χωραφιού για σπορά...



anexartitiprotovoulia.blogspot.com
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ © 2011 DheTemplate.com. Supported by Tips for Life and Blogging Tips



το παρακάτω φιλμάκι δείχνει την πρώτη σπορά την οποία κάλυψε το κανάλι του ΣΚΑΊ στην σημερινή πρωϊνή του εκπομπή.

http://www.youtube.com/watch?v=-PgFDW9Kb08&feature=youtu.be



http://www.youtube.com/
Σπορά των παραχωρηθέντων χωραφιών για καλλιέργεια από τους κατοίκους Θερμαϊκού που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία πολιτών. (συγνώμη για την κακή ποιότητα)
 
Ήδη έχουμε τις πρώτες δηλώσεις συμμετοχής. Όποιος επιθυμεί να δοκιμάσει τις δυνάμεις του καλλιεργόντας ένα κομμάτι γης μπορεί να το δηλώσει στο