THERMAIKOS - GREECE / ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ, ΕΝΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΣ....

Θερμαϊκός κόλπος

Thessaloniki Salonica saloniki Θεσσαλονίκη meteo - ο καιρός εικόνες - pictures

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΣΤΟ ΑΠΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΕΜΦΥΛΗΣ ΒΙΑΣ

από ακτιβιστή
To ΑΠΘ δεν κλείνει τα μάτια στη Βία κατά των Γυναικών
To ΑΠΘ ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΕΙ

Η Παιδαγωγική Σχολή, για δεύτερη χρονιά και φέτος σε συνεργασία με την Επιτροπή Φύλου και Ισότητας στο ΑΠΘ, διοργανώνει καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών με τίτλο: ''ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ''. Η καμπάνιαδιοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών στις 25 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μια βδομάδα από τις 18 έως και τις 25 Νοεμβρίου.
Η κορύφωση της καμπάνιας θα είναι την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου -Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών- στο ισόγειο του κτιρίου Διοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή»στο ΑΠΘ στις 12 όπου θα συμμετάσχουν μέλη της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας στο ΑΠΘ, η αντιπρύτανις κ. Δέσπω Λιάλιου και η ηθοποιός Άννα Βαγενά που αυτές τις μέρες παρουσιάζει στη Θεσσαλονίκη παράσταση που πραγματεύεται ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας και αιμομιξίας.

Κατά τη διάρκεια της καμπάνιας:
· Θα προβάλλεται οπτικοποιημένο υλικό για την έμφυλη βία
· Θα μοιράζεται φυλλάδιο για την 24ωρη τηλεφωνική γραμμή 15900 –SOS Κατά της Βίας –Υπέρ των Γυναικών
· θα μοιράζεται της άνδρες φυλλάδιο (Flyer) μαζί με ένα λευκό κορδελάκι. Πρόκειται για την καμπάνια της λευκής κορδέλας που λειτουργεί ως ένδειξη αλληλεγγύης και συμβολικής δράσης των ανδρών ενάντια στην έμφυλη βία καθώς ο αγώνας για την ισότητα είναι θέμα όλων όσων θέλουν να ζουν σε μια δίκαιη και δημοκρατική κοινωνία.

Χώροι διεξαγωγής της καμπάνιας στο ΑΠΘ (εκ περιτροπής) είναι η Παιδαγωγική Σχολή (όπου επιπρόσθετα έχει αναρτηθεί μεγάλο πανό ευαισθητοποίησης έξω από τον Πύργο), η Φοιτητική Λέσχη, το ισόγειο του κτιρίου Διοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή» και η Πολυτεχνική Σχολή.

Η ηθοποιός Άννα Βαγενά συμμετέχει στην καμπάνια για την εξάλειψη της Έμφυλης Βίας
Η ηθοποιός Άννα Βαγενά που αυτές τις μέρες παρουσιάζει στη Θεσσαλονίκη την παράσταση «Σχέσεις Οργής» της Φρίντας Μπιούμπι που πραγματεύεται ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας και αιμομιξίας:
· θα λάβει μέρος στην καμπάνια την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στο ισόγειο του κτηρίου Διοίκησης στο ΑΠΘ στις 12.
· Θα εντάξει την παράσταση στις 25 Νοεμβρίου στην καμπάνια. Σύντομη παρέμβαση πριν την έναρξη της παράστασης θα κάνει η Δήμητρα Κογκίδου, Καθηγήτρια και Κοσμητόρισσα της Παιδαγωγικής Σχολής στο ΑΠΘ.
· Παρεμβαίνει σε εκδήλωση που διοργανώνει η Κοσμητεία της Παιδαγωγικής Σχολής στο ΑΠΘ με θέμα: Για μια γενιά χωρίς έμφυλη βία, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 12:00 στον 10ο όροφο του Πύργου της Παιδαγωγικής.