THERMAIKOS - GREECE / ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ, ΕΝΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΣ....

Θερμαϊκός κόλπος

Thessaloniki Salonica saloniki Θεσσαλονίκη meteo - ο καιρός εικόνες - pictures

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

593000 στραγάλια....συνέχεια

από σχόλια άρθρου του ακτιβιστή

είναι σε συνέχεια της  ανάρτησς 593000 στραγάλια....




  • Δημήτρης Τεκίδης
    Τα χρήματα αυτά αφορούν την αποκομιδή των απορριμμάτων του πρώην Δήμου Επανομής , από τον εργολάβο (ιδιώτη) κ. Διονυσόπουλο , ο οποίος δεν πληρώθηκε και τώρα για να πάρει τα χρήματα του έκανε κατάσχεση το ρευστό (χρήματα ) του Δήμου .
    Όταν έγινε ο διαγωνισμός , στην διακύρηξη των όρων συμμετοχής, μπήκε ως προυπόθεση ένα ISO (φωτογραφική διάταξη)το οποίο είχε μόνο ο κ. Διονυσόπουλος με αποτέλεσμα να μει μπορούν να συμμετέχουν άλλοι εργολάβοι . Έτσι το κόστος αποκομιδής ανέβηκε υπερβολικά . Και λέω υπερβολικά διότι κατά δήλωση Δημοτικού Συμβούλου του κ. Οικονομίδη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο , ο Δήμος Κουφαλίων που είναι πολύ μεγαλύτερος τα έδωσε σε εργολάβο με 175.000 ευρώ. Εσείς τώρα βγάλτε τα συμπεράσματα σας .



  • Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις σας αν και δεν αρκούν. Πολύ θα ήθελα να μάθω αυτό το ποσό των593.000 ευρώ (με τόσα χρήματα εγκαθιστά κανείς σταθμό διαχείρισης απορριμάτων) τι χρονικό διάστημα καλύπτει, πόσα και ποια οχήματα δούλεψαν κατά αυτό το διάστημα, πόσα χιλιόμετρα διάνυσαν και πόσα καύσιμα χρειάστηκαν, πόσους τόνους απορριμάτων μετέφεραν, που τα απόθεσαν, ποιο ποσό πληρώθηκε για το δικαίωμα απόθεσης των απορριμάτων και αν αυτό το πλήρωσε ο εργολάβος ή το χρεώθηκε ξεχωριστά ο δήμος.
    Επίσης θα ήθελα να γνωρίζω κατά πόσο το ποσό αυτό θα ήταν χαμηλότερο αν γινόταν σωστή διαλογή των απορριμάτων και χωριζόταν τόσο η ανακύκλωση όσο και η ύλη προς χουμοποίηση που είναι αμφότερα προσοδοφόρα.
    Και δεν αναφέρομαι φυσικά μόνο στον δήμο Επανωμής ή σε παρελθόντα έτη - είναι μόνον η αφορμή. Θέλω να ξέρω που πάνε τα υπερβολικά πολλά δημοτικά τέλη!!!!



  • Δημήτρης Τεκίδης
    Κυρία Ματθαίου χαίρομαι ειλικρινά που συνομιλώ μαζί σας . Φαίνεστε άτομο που ψάχνεται , δηλαδή θέλει να μαθαίνει και θέλει να γνωρίζει που πηγαίνουν τα χρήματα του και πολύ σωστά κάνετε . Θα προσπαθήσω όσο μπορώ να σας ενημερώσω .
    Οι λεπτομέρειες που ρωτάτε αποτελούν ζητούμενο τεχνοοικονομικής μελέτης εκ μέρους του Δήμου που δυστυχώς δεν υφίσταται . Θα έπρεπε δηλαδή όλοι οι Δήμοι να είχαν κάνει τεχνοοικονομικές μελέτες και να γνωρίζουν όλες αυτές τις λεπτομέριες που εσείς ρωτάτε .
    Στην πράξη όμως γίνεται το εξής .
    Ο Δήμος προκυρίσει μειοδοτικό διαγωνισμό με πρόσκληση ενδιαφέροντος θέτοντας κάποιους όρους στη διακύρηξη που δεν έχουν καμία σχέση με τις λεπτομέριες που εσείς ρωτάτε . Οι εργολάβοι (ιδιώτες) δίνουν γραπτή προσφορά , ανοίγονται οι φάκελοι και όποιος δώσει τη μικρότερη προσφορά παίρνει τη δουλιά . Λέει δηλαδή με λίγα λόγια ο εργολάβος πως εγώ για να μαζέψω τα σκουπίδια σας για ένα χρόνο θέλω αυτά τα χρήματα .
    Το συνολικό ποσό της ανάθεσης ήταν 600.000 ή 650.000 ευρώ και αφορά το έτος 2010. Δεν θυμάμαι ακριβώς του νούμερο . Πήρε φαίνεται κάποια λεφτά και έμειναν 593.000 .
    Για την ανακύκλωση που ρωτάτε σας λέω πως υπάρχει εταιρία που παραλαμβάνει τα ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, μέταλο ,γυαλί)και είναι οι μπλέ κάδοι με την αφίσσα των ανακυκλώσιμων υλικών . Για την παραλαβή τους δίνει ένα πολύ μικρό ποσοστό στο Δήμο . Λεπτομέρεις για το ποσοστό δεν γνωρίζω.
    Η κομποστοποίηση στους δικούς μας πρώην Δήμους αλλά και τον σημερινό δεν υφίσταται . Αυτό ισχύει στο 90% των δήμων σε όλη την Ελλάδα . Το κάνουν κάποιοι ιδιώτες οικιοθελώς για το σπίτι τους .
    Εάν γίνονταν όλα αυτά που ρωτάτε ενδεχομένως το κόστος αποκομιδής των απορριμμάτων να ήταν χαμηλότερο . Αυτό όμως όπως σας είπα είναι θέμα έρυνας και τεχνοοικονομικής μελέτης .



  • και έπεται συνέχεια....

    λίγη μουσική