THERMAIKOS - GREECE / ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ, ΕΝΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΣ....

Θερμαϊκός κόλπος

Thessaloniki Salonica saloniki Θεσσαλονίκη meteo - ο καιρός εικόνες - pictures

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

καιρός να κινηθούμε λιγάκι;;;

 

Μήπως πρέπει να ακολουθήσει ο δήμος Θερμαϊκού το παράδειγμα των Αμπελοκήπων;


Με μία πολύ σωστή του κίνηση, ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, διεκδικεί από το ελληνικό Δημόσιο ένα ποσό που ξεπερνά τις 400.000 ευρώ, «λόγω καθυστέρησης απόδοσης του 50% της δόσης του 2011 των παρακρατηθέντων πόρων των δήμων παρελθόντων ετών». Μήπως κάποια ανάλογη τέτοια κίνηση θα έπρεπε να γίνει και από το δήμο Θερμαϊκού;

Σε ανακοίνωση του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης τονίζεται ότι με τον νόμο 3756 του 2009 οριζόταν ότι οι οφειλές του Δημοσίου προς τους ΟΤΑ θα εξοφληθούν σε οκτώ ετήσιες ισόποσες δόσεις. Ωστόσο, με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έγινε κατανομή στους ΟΤΑ ποσοστού μόνο του 50% της δόσης του 2011. Από τα παραπάνω, συνεχίζει η ανακοίνωση, προκύπτει ότι το υπουργείο Εσωτερικών οφείλει στον δήμο Αμπελοκήπων το μισό της δόσης του 2011, δηλαδή 435.388 ευρώ.
Ο δήμαρχος, Λάζαρος Κυρίζογλου δήλωσε ότι ο «Καλλικράτης» προβλέπει καταλογισμό ευθυνών στο πολιτικό προσωπικό του δήμου αν δεν εισπράξει ποσά που οφείλουν ιδιώτες. Διερωτήθηκε αν διαπράττει παράταση καθήκοντος σε περίπτωση που δεν επιδιώξει την είσπραξη των οφειλών του Δημοσίου.