THERMAIKOS - GREECE / ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ, ΕΝΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΣ....

Θερμαϊκός κόλπος

Thessaloniki Salonica saloniki Θεσσαλονίκη meteo - ο καιρός εικόνες - pictures

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

ένα θέατρο αντάξιο της ιστορίας της Μηχανιώνας...

αυτό διάβασα πως υποσχέθηκε ο νυν δήμαρχος Αλεξανδρής κατά την διάρκεια εκδηλώσεων...
Ποιας ιστορίας; Της αρχαίας; Από την εποχή της Αίνειας; της νεότερης; Μετά τον ερχομό των προσφύγων; Ή της τωρινής - των σκουπιδιών και της εγκατάλειψης ...;

Θα προτιμούσα ένα θεατράκι αντάξιο της εποχής της αρχαίας Αίνειας. Μια ανάπλαση που θα μένει χαραγμένη στην μνήμη των επισκεπτών ως χαρακτηριστική της Μηχανιώνας και όχι κάτι σαν την ανάπλαση στην Ανθέων στην Περαία ή σαν αυτή που σχεδιάζεται για την παραλία των Νέων Επιβατών ... μία απ' τα ίδια για όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Θερμαϊκού, ίδια σε όλη την Ελλάδα .... αν δεις φωτογραφία δεν μπορείς να ξεχωρίσεις που έχει τραβηχθεί. Τι όραμα για την περιοχή !
Είμαστε τόσο τυχεροί που ζούμε σε έναν δήμο όπου το καθένα από τα οκτώ δημοτικά διαμερίσματα έχει και διαφορετική ιστορία και επιμένουμε να τα ισοπεδώνουμε όλα.

ΟΧΙ, ευχαριστούμε ΔΕΝ θα  πάρουμε τέτοιες αναπλάσεις από την στιγμή που μπορούμε να έχουμε κάτι πού καλύτερο! Κάτι χαρακτηριστικό για τον τόπο. Κάτι που ο επισκέπτης θα το θυμάται σαν ξεχωριστό. Κάτι που θα είναι αναγνωρίσιμο αντί να χάνεται στο σύνολο.

Κάθε ένα από τα δημοτικά διαμερίσματα δικαιούται να παρουσιάζει την δική του ξεχωριστή και χαρακτηριστική εικόνα που θα συντίθεται από στοιχεία της ιστορίας του αλλά και από τις δραστηριότητες του σήμερα εξυπηρετώντας τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.
Μόνον έτσι μπορεί να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός συνδυασμός λειτουργικότητας και προβολής - η βάση για την ανάπτυξη της περιοχής.

Κάθε άλλη προσπάθεια εξυπηρετεί οτιδήποτε άλλο από το συμφέρον των πολιτών.