THERMAIKOS - GREECE / ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ, ΕΝΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΣ....

Θερμαϊκός κόλπος

Thessaloniki Salonica saloniki Θεσσαλονίκη meteo - ο καιρός εικόνες - pictures

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

πάλι ο Μίκης έπρεπε να το σκευτεί;;;

σχόλιο από fb
Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών "Σπίθα". Το μόνο ενδιαφέρον κι αξιόλογο πράγμα που άκουσα τον τελευταίο καιρό. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.

news.ert.gr
Την ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων

Μ. Θεοδωράκης: Ίδρυση του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών «Σπίθα»




Δείτε το video
Την ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών με την ονομασία "Σπίθα" ανακοίνωσε σήμερα ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, στο κτίριο του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη.



Τα χαρακτηριστικά απελευθερωτικού αγώνα θα πρέπει να έχουν οι αντιδράσεις των Ελλήνων απέναντι στα μέτρα που προωθεί και εφαρμόζει η κυβέρνηση με τις εντολές της Τρόικας, σύμφωνα με τον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.
Όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης, που σήμερα ανακοίνωσε την ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών με την ονομασία "Σπίθα"«βρισκόμαστε στην περίοδο που όλοι μαζί πρέπει να σκεφτούμε, να πληροφορηθούμε, να ψάξουμε και να δράσουμε».
«Βάζω εγώ σήμερα μια "Σπίθα"», είπε, «και περιμένω να ακολουθήσουν κι άλλες. Μέχρι η σπίθα να φουντώσει και να γίνει η καθαρτήρια φωτιά που θα μας σώσει», ενώ κάλεσε τον ελληνικό λαό σε «ανυπακοή» στα όσα εφαρμόζει η κυβέρνηση, καθώς, όπως υποστήριξε, δεν έχει την ηθική νομιμοποίηση να εφαρμόζει τέτοια σκληρά μέτρα.
Παράλληλα υποστήριξε ότι με την υπογραφή του Μνημονίου, η κυβέρνηση έχει εκχωρήσει τα κυριαρχικά μας εθνικά δικαιώματα στους δανειστές μας, λέγοντας ότι λησμονήθηκαν οι αγώνες του ελληνικού λαού για ανεξαρτησία.
Ο κ. Θεοδωράκης αναφερόμενος στο Κίνημα, είπε ότι δεν αποσκοπεί στο να δημιουργηθεί άλλο ένα πολιτικό κόμμα ή ένα κοινωνικό κίνημα, αλλά όπως τόνισε «θέλω να βοηθήσω να δημιουργηθεί ένα κίνημα ζύμωσης ιδεών με επίκεντρο τον ανεξάρτητο πολίτη που έχει ανάγκη να εκφράσει την αντίδρασή του στην κρίση που μας οδήγησε η παγκόσμια οικονομική κρίση».

Ταυτόχρονα επέρριψε ευθύνες και στους Έλληνες πολιτικούς που συμμετέχοντας είτε ενεργητικά, είτε παθητικά, από το 1974 και μετά, οδήγησαν στον κατήφορο τη δημόσια ζωή και στην κατάρρευση της χώρας.


Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενώ ανέλαβε την εξουσία για να οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη, την οδήγησε στην κηδεμονία των ΗΠΑ και της ΕΕ. «Όχι μόνο δεν είχαν πρόγραμμα ανάπτυξης, αλλά δεν είχαν ούτε καν σχέδιο», τόνισε και επισήμανε ότι «οι υπουργοί είναι άπειροι, χωρίς κανέναν συντονισμό».
Παράλληλα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο λέγοντας ότι «αντί η κυβέρνηση με το που ανέλαβε την εξουσία να δανειστεί για να καλύψει τις ανάγκες της χώρας, οι κύριοι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Προβόπουλος δήλωναν παντού ότι είμαστε φτωχοί με αποτέλεσμα να εκτιναχθούν τα spread. Πέρασαν μήνες χωρίς να κάνουν τίποτα, οδηγώντας μας στο δίλλημα πτώχευση ή ΔΝΤ», ενώ επισήμανε ότι «το δίλλημα το προκαλέσαμε εμείς οι ίδιοι και με αυτό το πρόσχημα η χώρα βρίσκεται κάτω από την αυστηρή επιτήρηση του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Είπε ακόμη ότι για τη σημερινή κυβέρνηση τα συμφέροντα των ΗΠΑ είναι πάνω από τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, ενώ κατηγόρησε τις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου ότι αυτές οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση.
Από τα πυρά του κ. Θεοδωράκη δεν γλύτωσε ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τον οποίο κατηγόρησε για «παθητική στάση», απέναντι στα όσα διαδραματίζονται στη χώρα.
Είπε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι ο καλύτερος πελάτης των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Γερμανίας, καθώς από τις χώρες αυτές αγοράζει τα οπλικά συστήματα και κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να αγοράζει όπλα από αυτές και να στραφεί σε άλλες χώρες όπως τη Ρωσία και την Κίνα, όχι μόνο για την προμήθεια οπλικών συστημάτων αλλά και για τη σύναψη νέων δανείων με ευνοϊκότερους όρους, αλλά και αναπτυξιακών συνεργασιών.
Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στα εθνικά θέματα, (σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, την Αλβανία, την πΓΔΜ, το Κυπριακό), λέγοντας ότι «μόνο ένας ανεξάρτητος και υπεύθυνος λαός μπορεί να αντιμετωπίσει τα εθνικά θέματα» και πρότεινε την εκπόνηση ενός νέου εθνικού αμυντικού δόγματος, εκτός του σχεδιασμού του ΝΑΤΟ.
Πρότεινε επίσης τη σύσταση Εθνικής Αντιπροσωπείας, η οποία θα συζητήσει με τις κυβερνήσεις ξένων χωρών για την εξεύρεση λύσεων προς όφελος της χώρας και του ελληνικού λαού.
Κατά την ανακοίνωση της ίδρυσης του Κινήματος, παρέμβαση έκανε και ο καθηγητής Γεώργιος Κασιμάτης ο οποίος αναφερόμενος στο Μνημόνιο είπε ότι «πρόκειται για συμφωνίες ντροπής, που παραβιάζουν όλες τις θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου και το ελληνικό Σύνταγμα». Υποστήριξε ακόμη ότι δίνουν το δικαίωμα στους δανειστές, εφόσον η Ελλάδα δεν τηρήσει τα όσα έχει συμφωνήσει να κατάσχουν ακόμη και την Ακρόπολη, ελληνικά νησιά, την πολεμικής αεροπορία και ότι αυτοί κρίνουν αναγκαίο. «Η Ελλάδα δεν είναι πια ανεξάρτητη», είπε και χαρακτήρισε «πραξικοπηματική» την παρουσία της Τρόικας στη χώρα μας, καθώς όπως είπε κανένας δεν έχει το δικαίωμα να εκχωρήσει τα εθνικά μας δικαιώματα.
Όσον αφορά την οργάνωση του Κινήματος ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι στο προσεχές διάστημα οι πολίτες θα πρέπει να οργανώσουν ανεξάρτητες επιτροπές πρωτοβουλίας με σκοπό την ενημέρωση και την ανάπτυξη δράσεων και σε ένα επόμενο βήμα οι επιτροπές αυτές θα έρθουν σε επαφή για την εφαρμογή συντονισμένων δράσεων.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη, παρουσία του κ. Κακογιάννη, επιχειρηματιών και πλήθος κόσμου.
Οι θέσεις του Κινήματος και η ομιλία του κ. Θεοδωράκη, περιλαμβάνονται σε ένα βιβλίο με τον τίτλο "Σπίθα" και σε ένα dvd, τα οποία διατίθενται από τα βιβλιοπωλεία.
AΠΕ

http://news.ert.gr/el/ellada/politiki/50012-m-theodorakis-idrysi-tou-kinimatos-aneksartiton-politon-spitha

από το facebook



  • Επιστροφή στο καθεστώς εργασίας και το Σάββατο, ζητά ο ΣΕΒ, με σκοπό «την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα». Ξέχασαν οι εκπρόσωποί του να ζητήσουν εργασία και την Κυριακή, τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά, το Πάσχα κλπ. Βρήκαν εποχή και τα κάνουν. Και κατά πως λέει και ο λαός μας, "Μάθανε πως......., πλακώσανε κι οι γύφτοι"
  • αυτοί βρίσκουν και  κάνουν ΕΜΕΙΣ γιατί τους αφήνουμε;;;

Με την ελπίδα η κουβέντα να αποδώσει... σειρά ανάγνωης 5

κουβέντα

Σάββατο, 27 Νοέμβριος 2010, 22:13
Από:
Προσθήκη του αποστολέα στις Επαφές
Προς:
"Drkyr" <drkyr@yahoo.com>

Μου είναι λιγάκι δύσκολο να έρθω Μηχανιώνα, διότι μέσον μεταφοράς μου είναι  τα δυο μου πόδια αλλά αν υπάρχει θέληση νομίζω κάτι θα καταφέρουμε. Να γνωρίζετε ότι αν λέω κάτι το εννοώ.Δεν γνωρίζω αν η παράταξή σας συμφωνεί, αλλά δεν υπάρχουν καθόλου χρονικά περιθώρια. Είμαστε πενήντα χρόνια πίσω. Υπάρχουν τρόποι να γίνουν πολλά πράγματα με λίγα χρήματα αλλά θέλει πολύ δουλειά και πλήρη συνεργασία από ΟΛΟΥΣ! Και όταν έγραφα ότι ζητάω να έρθει κάποιος μαζί μου να μετρήσουμε τα κράσπεδα στο πάρκο  το εννοούσα γιατί  ένα πάρκο ΔΕΝ κοστίζει 200.000 ευρώ! Έχουμε άλλες ανάγκες και πρέπει να τις φροντίσουμε γιατί θα βουλιάξουμε.Τα πάρκα θα τα κάνουμε με άλλο τρόπο περισσότερα, καλύτερα και φθινότερα! Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν αφήνει περιθώρια για μίζες αυτός ο τρόπος. Δεν γνωρίζω αν αυτό είναι εμπόδιο.
Πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν πολλά -παράδειγμα η Ανάβρα Μαγνησίας! Κάποιες από τις ιδέες μου θα τις βρείτε ήδη στο blog μου. Όσο μου επιτρέπει ο χρόνος μου, θα τις συμπληρώνω.
Ελπίζω να μην έχετε αντίρηση να δημοσιέυσω των διάλογό μας  στο ιστότοπό μου και αυτό γιατί  πιστεύω ότι όλοι δικαιούμαστε να γνωρίζουμε για να μπορούμε να συνεισφέρουμε.
Φιλικά ,Ελένη.

Με την ελπίδα η κουβέντα να αποδώσει... σειρά ανάγνωσης 4

 Σήμανση αυτού του μηνύματος

Re: σε αναμονή απάντησης

Παρασκευή, 26 Νοέμβριος 2010, 6:32
Προς:
"Eleni Mattheou" <eleni.mattheou@yahoo.gr>
Κα Ματθαίου
Δεν αντιλήφθηκαν ότι περιμένατε απάντηση για συνεργασία. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η διοίκηση του δήμου δεν είναι δουλειά της διοίκησης αλλά όλων των πολιτών. Επίσης πιστεύω ότι για να πετύχει μια διοίκηση στο έργο της πρέπει να κινητοποιήσει όσο το δυνατό περισσότερους πολίτες. 
Θα χαρώ να τα πούμε από κοντά, αν και ακόμα προσπαθούμε να ενημερωθούμε για το τι συμβαίνει στον κάθε δήμο απ´ αυτούς που ενώνονται και να δημιουργήσουμε ένα ευέλικτο και αποτελεσματικό σχήμα διοίκησης.
Περιμένω την απάντησή σας είτε με mail, είτε με τηλεφωνο, είτε μπορείτε ακόμα να έρθετε και στο Κ.Υ. Μηχανιώνας όπου και εργάζομαι σαν γιατρός

Από το iPad μου

Με την ελπίδα η κουβέντα να αποδώσει...σειρά ανάγνωσης 3

σε αναμονή απάντησης

Παρασκευή, 26 Νοέμβριος 2010, 0:58
Από:
Προσθήκη του αποστολέα στις Επαφές
Προς:
"Kyriakos Stefanidis" <drkyr@yahoo.com>
Κε Στεφανίδη,
να υποθέσω πως από την πλευρά σας δεν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για συνεργασία, μιας και δεν προσπαθείτε να δώσετε ουσιαστικές απαντήσεις.Το προσωπικό σας τηλέφωνο δεν θα το χρησιμοποιήσω για μια τέτοια κουβέντα γιατί θεωρώ ότι τα προβλήματα του δήμο αφορούν όλους και πρέπει να συζητόνται δημοσίος ούτος ώστε να μπορεί ο καθένας να βάζει το λιθαράκι του για την επίλυσή τους -  αυτός είναι και ο λόγος που τα θέτω στον ιστότοπο.
                                                                            
                                                                                                  Θα χαρώ να με διαψεύσετε
                                                                                                  Ελένη Ματθαίου

Με την ελπίδα να αποδώσει η κουβέντα...σειρά ανάγνωσης 2

 Σήμανση αυτού του μηνύματος

Re: περί Διοίκησης Δήμου Μηχανιώνας

Κυριακή, 14 Νοέμβριος 2010, 16:45
Από:
Προσθήκη του αποστολέα στις Επαφές
Προς:
"Kyriakos Stefanidis" <drkyr@yahoo.com>
Χαίρομαι που ασχολούνται με τα κοινά νέοι άνθρωποι - είναι πολύ θετικό.
Έχω ζητήσει επανηλλημένος να συνεργαστώ με τον κύριο Αλεξανδρή αλλά δυστυχώς δήλωνε πάντα αναρμόδιος για όλα τα θέματα. Η ουσία δεν είναι στο τι δεν έχει κάνει η Μηχανιώνα - αυτό στο κάτω κάτω είναι θέμα των δικών της δημοτών μέχρι ενός βαθμού, αλλά το τι δεν έχει γίνει στον δικό μας δήμο - και είναι ανεπίτρεπτα πολλά. Διάβασα το σχόλιο και την απάντηση θα την βρείτε στο blog.
Δεν θέλω να με ενημερώσετε τι γίνετε στον δήμο Μηχανιώνας αλλά γιατί δεν έχουν γίνει αυτά που έπρεπε στον δήμο Θερμαϊκού.
Πέρα απ' όλα τα άλλα  και ανεξάρτητα από την έκβαση των εκλογών θέτω πάντα στην διάθεση όποιου  ενδιαφέρετε όσες γνώσεις έχω αλλά και τις μάλλον αρκετές ιδέες μου αλλά και τρόπους πραγματοποίησης αυτών.
Αν παρακολουθείτε το blog μου θα τις βρίσκετε κατά καιρούς στην σελίδα  για την ανάπτυξη της περιοχής.
Χαίρομαι πάντα να βρίσκω σχόλια και να είστε βέβαιοι ότι θα παίρνετε απαντήσεις.
Φιλικά Ελένη Ματθαίου

Με την ελπίδα να αποδώσει η κουβέντα....σειρά ανάγνωσης 1

Παράλληλα στο σχόλιο που έγεινε στην ανάρτηση "Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ" http://elenimattheou.blogspot.com/2010/11/blog-post_3997.html(με ετικέτα ΕΚΛΟΓΕΣ) είχα και ενημέρωση στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο και είναι η παρακάτω. Η απάντησή μου στο σχόλιο της ανάρτησης στο http://elenimattheou.blogspot.com/2010/11/blog-post_14.html . Οι χρονικά επόμενες αναρτήσεις δείχνουν την εξέλιξη της κουβέντας - γιατί όπως είπαμε αν έχουμε μυστικά δεν θα πάμε μπροστά σ' αυτόν τον τόπο

Κα Ματθαίου 
Είμαι στην διάθεσή σας να σας ενημερώσω τι πραγματικά συμβαίνει στον Δήμο Μηχανιώνας και να σας ξεναγήσω για να δείτε από κοντά την πραγματική της εικόνα και όχι αυτά που κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν.
Δεν θέλω να σας προσβάλω αλλά ενδεχομένως δεν γνωρίζετε κάποια πράγματα και οι επιλογές σας να στηρίξετε κάποιους ανθρώπους να μην είναι σωστή. Εγώ προσωπικά αλλά και ο κος Αλεξανδρής ευχαρίστως θα δεχόμασταν να συνομιλήσουμε μαζί σας αν παρακολουθούσαμε το blog σας ή το facebook. Ο κος Καλαμίδας είναι ο νεώτερος των υποψηφίων με μεράκι και όρεξη, αλλά είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με τα δημοτικά δρώμενα και ενδεχομένως να μην γνώριζε
Αν θέλετε μπορείτε να επικοινωνήσετε στο προσωπικό μου τηλέφωνο στο **********
ΥΣ. έκανα ένα σχόλιο στο blog σας, μπορείτε να το δείτε για να πάρετε μια γεύση
Stefanidis Kyriakos
General Practitioner
H.C. Michaniona
GREECE