THERMAIKOS - GREECE / ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ, ΕΝΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΣ....

Θερμαϊκός κόλπος

Thessaloniki Salonica saloniki Θεσσαλονίκη meteo - ο καιρός εικόνες - pictures

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ - ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ

Όχι, δεν έχω παραισθήσεις. Ούτε μου διαφεύγουν τα σκουπίδια ή το γεγονός ότι η σύμβαση της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ Α.Ε. βολοδέρνει εδώ και μήνες κάπου στο δήμο...στο γραφείο του δημάρχου...αντί να προωθείται για έγκριση και υπογραφή στο Δ.Σ. μπας και γλυτώσουμε από μερικά (κάτι τόννους κάθε μήνα ) σκουπίδια...εντελώς δωρεάν....

Παρ' όλ' αυτά όμως πιστεύω ότι με λίγη καλή διάθεση και πολύ δουλειά μπορεί ο δήμος μας να αποτελέσει μια όαση μέσα στο χάος. Το έχω πει επανειλημμένα πως γεωγραφικά βρισκόμαστε σε προνομιακή θέση και αν το εκμεταλλευτούμε σωστά έχουμε την δυνατότητα να γίνουμε πρότυπο ακόμα και έξω από τα σύνορα της χώρας - ακόμα και στις δύσκολες μέρες που διανύουμε.
Εάν υπάρχει η θέληση, με λίγες, συντονισμένες ενέργειες μπορούμε να θέσουμε τις βάσεις για μια πρότυπη κοινωνία. Πως;

Τι είναι αυτό που αυτή τη στιγμή μας έχει κλείσει στο καβούκι μας; Η αδράνεια της αγοράς.
Και τι είναι αυτό που προκαλεί την αδράνεια της αγορά; Η αδυναμία κίνησης του χρήματος λόγο υψηλής φορολογίας, περικοπής εισοδήματος και η ανυπαρξία θέσεων εργασίας.

Αν λοιπόν παρακάμψουμε (σε όσους τομείς μας είναι δυνατόν) την χρήση του χρήματος και την  αντικαταστήσουμε με την ανταλλακτική μονάδα Θερμό, θα αποφύγουμε ένα πολύ βασικό εμπόδιο, τον φόρο προστιθέμενης αξίας, μιας και δεν θα έχουμε να κάνουμε με αγοραπωλησίες αλλά ανταλλαγές. Παράλληλα αποφεύγουμε την περικοπή εισοδήματος διότι αποφασίζουμε μόνοι μας το ύψος του "εισοδήματος" - με τι δηλαδή θέλουμε να ανταλλάξουμε την εργασία ή το προϊόν μας. Ακόμα, δημιουργούνται θέσεις εργασίας από την στιγμή που η "πληρωμή" γίνεται με ανταλλακτική μονάδα.

Άλλο ένα θετικό σημείο είναι ότι τα δημοτικά τέλη μπορούν να είναι άμεσα και 100%  ανταποδοτικά αν ο δήμος αποφασίσει να συμμετέχει στο σύστημα της ανταλλαγής. Οι δημότες μπορούν αναλόγως την ειδικότητά τους να προσφέρουν την εργασία τους στον δήμο ή κάποια υλικά εφ' όσον τα διαθέτουν ώστε να πραγματοποιούνται εργασίες καθαριότητας, συντήρησης, διαμόρφωσης , κατασκευής, καλλωπισμού και ότι μπορεί να σκεφτεί ο καθένας. Με αυτόν τον τρόπο και την ανεργία καταπολεμάμε, και τον δήμο μας ομορφαίνουμε, καθαρίζουμε , συντηρούμε και θέσεις εργασίας μπορούμε να δημιουργήσουμε και τις βάσεις για να προσελκύσουμε τουρισμό και πολλά πολλά άλλα - αρκεί να το θέλουμε.

Αν αποφασίσει ο δήμος να συμμετέχει θα μπορέσει μεσούσης της κρίσης να έχει απίστευτη ανάπτυξη.

Όποιος έχει αμφιβολίες ή θέλει διευκρινήσεις μπορεί να επικοινωνήσει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή με μήνυμα στο φατσοβιβλίο...