THERMAIKOS - GREECE / ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ, ΕΝΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΣ....

Θερμαϊκός κόλπος

Thessaloniki Salonica saloniki Θεσσαλονίκη meteo - ο καιρός εικόνες - pictures

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ο Θερμαϊκός κάνει ακόμα ένα βήμα μπροστά μέσα από την ανεξάρτητη πρωτοβουλία των πολιτών του

Για άλλη μια φορά η ανεξάρτητη πρωτοβουλία πολιτών Θερμαϊκού καταβάλει προσπάθεια να αντιμετωπίσει τα αποτελέσματα της τεχνητής κρίσης που βιώνουμε αλλά και να δημιουργήσει γερά θεμέλια πάνω στα οποία θα μπορέσουμε να χτίσουμε το μέλλον στον δικό μας τόπο, στην γειτονιά μας.

Μετά την συμμετοχή στην πανελλήνια αντίδραση στην επιβολή του χαρατσιού μέσω ΔΕΗ, πολλές ενημερωτικές εβδομαδιαίες συναντήσεις με ποικίλα θέματα, ανοιχτές εκδηλώσεις ενημέρωσης και δράσεις αλληλεγγύης όπως οι συγκαλλιέργιες, οι μπαξέδες και τα τρόφιμα χωρίς μεσάζοντες (που φυσικά θα συνεχιστούν με διάφορα προϊόντα ..) και αφού στήθηκε το ανταλλακτήριο, θα πραγματοποιηθεί και το πρώτο ανταλλακτικό παζάρι στην περιοχή μας.
Για αρχή θα έχει δοκιμαστικό χαρακτήρα με σκοπό την ενημέρωση για το τι είναι το ανταλλακτήριο και το θερμό, πως μπορούν αυτά να στηρίξουν την τοπική οικονομία και με ποιον τρόπο μπορεί να συμμετάσχει κανείς σε αυτό. Και για να εμπεδώσουμε καλύτερα την θεωρία καλό θα είναι, ο καθένας μας να φέρει κάτι μαζί του που δεν το χρειάζεται πια - ένα καπέλο, μια τσάντα ή ένα λουλούδι - για να το ανταλλάξει μέσω  του θερμό με κάτι άλλο που θα του "γυαλίσει" ...
Και μιας και είμαστε στο να φέρουμε κάτι μαζί μας ... ας το κάνουμε πάρτυ ρεφενέ ( τα θυμάστε αυτά; ) και να φέρει ο καθένας ό, τι μπορεί και έχει την καλή διάθεση για να περάσουμε καλά .... να γνωριστούμε, να αναγνωρίσουμε τις ανάγκες μας και να βρούμε τρόπους όχι μόνο αξιοπρεπούς διαβίωσης αλλά και ανάπτυξης της περιοχής μας.

Το παζάρι θα γίνει ΄τις επόμενες μέρες -για την ακριβή ημερομηνία θα σας ενημερώσουμε καθώς και για τα υπόλοιπα. Μέχρι τότε μην κάθεστε !  Ψάξτε και συγκεντρώστε τι δεν χρειάζεστε και σκεφτείτε τι νοστιμιά θα συνοδέψει την παρουσία σας στην ταπεινή μας γιορτούλα ...( να σας πω και ένα μυστικό σσσσ... θα έχει και μουσικούλα...)