THERMAIKOS - GREECE / ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ, ΕΝΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΣ....

Θερμαϊκός κόλπος

Thessaloniki Salonica saloniki Θεσσαλονίκη meteo - ο καιρός εικόνες - pictures

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία ξεκίνησε τη συγκέντρωση υπογραφών για κατάθεση εξωδίκου - Κατάληψη της ΔΕΗ στις 2 Δεκέμβρη

 
 
Δελτίο τύπου με πληροφορίες προς τους δημότες για τις προσεχείς δραστηριότητές της αλλά και χρήσιμες οδηγίες για την αποφυγή πληρωμής του χαρατσιού εξέδωσε η Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού.
Σ' αυτό ανακοινώνεται η συμμετοχή της στην συγκέντρωση - διαμαρτυρία ( με συμβολική κατάληψη ) των γραφείων τις ΔΕΗ στις 2 Δεκέμβρη - μέρα κατά την οποία εκδικάζεται στο Συμβούλιο Επικρατείας η αντισυνταγματικότητα του ανάλγητου και αντιλαϊκού φόρου που επεβλήθη στα λαϊκά στρώματα.
Ακόμη γνωστοποιείται η καθημερινή πλέον συγκέντρωση στοιχείων των πολιτών που αρνούνται την καταβολή και καταθέτουν συνολικά εξώδικο. Από 10 - 2 μμ το γραφείο της Πρωτοβουλίας θα δέχεται δημότες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (κάτω από το ΚΕΠ Ν. Επιβατών). Τηλ. επικοινωνίας: 6958596536 begin_of_the_skype_highlighting 6958596536 end_of_the_skype_highlighting
Το δελτίο τύπου αναλυτικά:
 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
_______________________________________________________________
ΤΗΛ: 6984819709


ΟΧΙ στο χαράτσι της ΔΕΗ
_________________________

Η “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ”, είναι μια κίνηση που ξεκίνησε από πολίτες του Δήμου Θερμαϊκού που αρνήθηκαν ή υπερέβησαν ξεπερασμένες κομματικές εξαρτήσεις και στέκονται όρθιοι και απέναντι στο σαθρό πολιτικό σύστημα.
Έναυσμα για τη δημιουργία της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ υπήρξε η ολομέτωπη επίθεση που δέχονται οι πολίτες από ένα ανάλγητο κράτος – όπως διαμορφώθηκε τις τελευταίες δεκαετίες – που παρέδωσε τη χώρα στους δανειστές (ΔΝΤ – ΕΕ), για ένα χρέος που είναι αμφίβολης νομιμότητας και που η εξυπηρέτησή του οδήγησε στην επιβολή δυσβάσταχτων φόρων στα αδύναμα στρώματα, καταπάτηση ανθρωπίνων και εργασιακών δικαιωμάτων, απώλεια εθνικής κυριαρχίας και εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Αρχίσαμε τον αγώνα μας πολεμώντας το άδικο, δυσβάσταχτο, παράνομο και αντισυνταγματικό χαράτσι που επέβαλαν οι τελευταίες κυβερνήσεις μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, που πλήττει κύρια τα χαμηλότερα εισοδήματα.

Πραγματοποιήσαμε την ιδρυτική μας συγκέντρωση στις 10/11 σε κλειστό χώρο και συμφωνήσαμε στην άρνηση πληρωμής του χαρατσιού, εγκρίναμε ψήφισμα, ορίσαμε συντονιστική επιτροπή και ζητήσαμε από το Δήμο να σταθεί στο πλευρό των δημοτών.
Καταθέσαμε έγγραφο με το οποίο ζητήσαμε συγκεκριμένες ενέργειες από τον Δήμαρχο που επιφυλάχθηκε να απαντήσει.


Προχωρήσαμε στην πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση στις 23/10, με σημαντική επιτυχία, η οποία αγκαλιάστηκε από τους συνδημότες μας και οδήγησε στη σύνταξη και συμπαράσταση της δημοτικής αρχής μαζί μας, αφού σε συνεδρίαση (που παρεμβήκαμε μαζικά) υιοθέτησε θετικό για τον αγώνα μας ψήφισμα και παραχώρησε χώρο στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα λειτουργήσει ως γραφείο προς συγκέντρωση υπογραφών για τη σύνταξη εξωδίκου προς τη ΔΕΗ.

Θα είμαστε εδώ, κάθε μέρα, Δευτέρα έως Παρασκευή 10 - 2 μμ

Με κεντρικό μας σύνθημα ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ δημιουργούμε ομάδα δράσης & αλληλεγγύης που θα σταθεί δίπλα σε συνδημότες μας που θα υποστούν διακοπή της ηλεκτροδότησής των σπιτιών τους.

Είναι η ώρα που πρέπει να βρεθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο, να οπλισθούμε με ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ και να αναπτύξουμε το κίνημα της αντίστασής μας.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ:
Στις 2 Δεκέμβρη ( μέρα εκδίκασης της συνταγματικότητας του νόμου στο Συμβούλιο της Επικρατείας) συμμετέχουμε μαζικά - με άλλες κινήσεις και συλλογικότητες - στη συμβολική κατάληψη – διαμαρτυρία στα γραφεία της ΔΕΗ, στη Θεσσαλονίκη.


“ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ”

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
_______________________________________________________________
ΤΗΛ: 6984819709


ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ Δ.Ε.Η.
ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ (ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΜΕ ΔΕΚΟ)


1. Πάμε σε ΑΤΜ τράπεζας (που είναι συμβεβλημένη με τις ΔΕΚΟ), με το λογαριασμό της ΔΕΗ ή με τον 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής, ο οποίος αναφέρεται στο λογαριασμό του ρεύματος (στη σελίδα 2/2). Εννοείται, ότι στην τράπεζα που θα επιλέξετε, διατηρείτε τραπεζικό λογαριασμό «συνδεδεμένο» με την κάρτα σας.

2. Βάζουμε την κάρτα:
Επιλέγουμε : α) «Άλλες Συναλλαγές»
β) «Πληρωμές ΔΕΚΟ»
γ) «ΔΕΗ»


3. Πληκτρολογούμε τον 12ψήφιο κωδικό « ηλεκτρονικής συναλλαγής» και θα μας ζητηθεί να ορίσουμε ποσό πληρωμής.


4. Αφαιρούμε από το συνολικό ποσό, αυτό που αντιστοιχεί στο Χαράτσι (πάνω δεξιά ΕΕΤΗΔΕ)


5. Πληκτρολογούμε το ποσόν που απομένει στο μηχάνημα.


6. Παίρνουμε την απόδειξη και με φωτοτυπία της, με τον λογαριασμό της ΔΕΗ και την ταυτότητα μας τα καταθέτουμε στην επιτροπή της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού (αίθουσα συνεδριάσεων ΔΣ, κάτω από το ΚΕΠ Ν. Επιβατών).


7. Υπογράφουμε στο ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΕΗ (καταθέτοντας 2 Ευρώ για τα έξοδα επίδοσης του εξώδικου στα κεντρικά της ΔΕΗ, στην Αθήνα).




Αναρτήθηκε από Ακτιβιστής on 26.11.11