THERMAIKOS - GREECE / ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ, ΕΝΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΣ....

Θερμαϊκός κόλπος

Thessaloniki Salonica saloniki Θεσσαλονίκη meteo - ο καιρός εικόνες - pictures

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Τι αποκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη....





Η αρχαιολογική υπηρεσία ανακοίνωσε πως στις ανασκαφές της Αίνειας στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας  είδαν το φως ασημένια νομίσματα του 6ου πχ αιώνα που απεικονίζουν από την μια πλευρά την θεά Αφροδίτη πλαισιωμένη από δελφίνια και την επιγραφή "ΘΕΡΜΟ" και από τη άλλη πλευρά τμήμα κίονα, χαρακτηριστικό της εποχής, σαν και αυτούς του περιστήλιου του ναού της Αφροδίτης που βρίσκεται σήμερα στην πλατεία Αντιγονιδών στην Θεσσαλονίκη. Περισσότερες λεπτομέρειες θα μπορέσουμε να έχουμε με την συνέχιση των ανασκαφών στην περιοχή αλλά και στην νέα τοποθεσία του ναού στην πλατεία.

1 σχόλιο:

  1. ΑΤΥΧΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: Υπαλλήλου της ¨πολιτείας¨ στο Υπουργείο Πολιτισμού
    Φεβρουάριος 2017 μ.Χ.

    Τα μνημεία είναι περισσότερο ιδέες παρά σώματα... ειδικά η Ακρόπολη της Αθήνας και μάλιστα ο Παρθενώνας είναι σύμβολο τιμής και η τιμή τιμή δεν έχει.;
    ________________________________________________

    Αυστηρά ίσως ΣΧΟΛΙΑ: Όταν η ημιμάθεια αγγίζει την αισχύνη, η ντροπή ντροπή δεν έχει.!
    Τα σώματα αυτά είναι αριστουργηματικά έργα υψηλής πνευματικής υπόστασης δεν είναι απλά ιδέες αλλά αδιαίρετα σύμβολα.

    Επίκαιρα ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

    Μπορούμε να διεκδικήσουμε την επιστροφή των κλεμμένων αριστουργημάτων υψηλής τέχνης του Παρθενώνα, διότι είναι και Ιερά σύμβολα των Ελλήνων. http://www.parthenoninternational.org/
    Ενωμένοι στην προσπάθεια αυτή ίσως μπορέσουμε να βοηθήσουμε ώστε να τελειώσει επιτέλους και η αέναη αντιπαράθεση ανάμεσα στην αρχαία λατρεία και το χριστιανικό δόγμα.
    Κάποιοι κάτοικοι της χώρας μας αδυνατούν ίσως ν’ αντιληφθούν ότι η αρχαία Ελληνική τέχνη και θρησκεία είναι το θεμέλιο της ανθρώπινης Πίστης στο Θεϊκό Λόγο, στον οποίο στηρίχθηκε και αναπτύχθηκε και το Χριστιανικό δόγμα.
    Οι αρχαίοι Έλληνες δεν ήταν απλοϊκά δωδεκαθεϊστές ούτε ειδωλολάτρες. Δημιούργησαν ανθρωπόμορφες λατρευτικές θεϊκές μορφές ή απλούστερα ένα ΠΑΝΘΕΟ ΘΕΩΝ, ΗΜΙΘΕΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ, δηλαδή θεότητες στις οποίες έδωσαν τις ανθρώπινες ψυχικές διαστάσεις και ιδιότητες για να λατρέψουν μέσω αυτών το Θείο Λόγο της συμπαντικής αρμονίας ή τις υπερφυσικές για την ανθρώπινη διανόηση δυνάμεις και ιδιότητες της δημιουργίας.
    Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΕΡΩΝ ΝΑΩΝ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.!

    Καίρια ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

    ΓΙΑΤΙ ΑΔΡΑΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ; Στην ανάδειξη του Αρχαϊκού Μνημείου της Θεσσαλονίκης; (Είναι αρχαιότερος από το λαμπρό Παρθενώνα της Ακρόπολης των Αθηνών ο γνωστός «Ναός της Αφροδίτης» στη πλατεία Αντιγωνιδών.! Είναι μοναδικός, σε κάλλος από τους ελάχιστους που απέμειναν σε όλο τον κόσμο.!).
    ΤΙ κάνει η UNESCO?
    The archaic monument of Thessaloniki must be nominated to the UNESCO World Heritage List

    Γ.Σ. γλύπτης κεραμέας, ανεξάρτητος ερευνητής. Μέλος του σωματείου Φίλοι Μνημείων Θεσσαλονίκης, της Εταιρείας Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας του ΤΕΕ (Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος). της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αισθητικής, esa European Society for Aesthetics, του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος ΣΚΕΤΒΕ κτλ.
    16 Φεβρουαρίου 2016

    ΑπάντησηΔιαγραφή