THERMAIKOS - GREECE / ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ, ΕΝΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΣ....

Θερμαϊκός κόλπος

Thessaloniki Salonica saloniki Θεσσαλονίκη meteo - ο καιρός εικόνες - pictures

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Υπόμνημα Πρωτοβουλίας προς το ΔΣ Θερμαϊκού

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ Περαία 15/2/12

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο Θερμαϊκού
Κε Πρόεδρε,
Σας είναι γνωστή η δράση της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού, τόσο για τις παρεμβάσεις της στα τοπικά και γενικότερα πολιτικά δρώμενα όσο και για τις δράσεις αλληλ...εγγύης που αναπτύσσει ή σχεδιάζει.
Παρόλο όμως ότι πιστεύουμε πως μας γνωρίζετε, θεωρούμε επιβεβλημένο να ενημερώσουμε δια της παρούσης και το Δημοτικό Συμβούλιο, του οποίου θα ζητήσουμε την αρωγή, ώστε να μπορέσουμε να σταθούμε αποτελεσματικότερα και ουσιαστικότερα στο πλευρό των πληγέντων συνδημοτών μας. Συνδημοτών μας που δοκιμάζονται από τις κοινωνικοοικονομικές συνέπειες της ανάλγητης, αντιλαϊκής και πειθήνιας προς τους ξένους πολιτικής της παράνομης και έκθετης κυβέρνησης.
Ως Πρωτοβουλία γεννηθήκαμε με αφορμή ένα άδικο, παράνομο και εξουθενωτικό χαράτσι που επέβαλλαν στις πλάτες μας, το χαράτσι της ΔΕΗ. Καταθέσαμε εκατοντάδες εξώδικα συνδημοτών μας και παλέψαμε μαζί με άλλες αντίστοιχες συλλογικότητες αλλά και Δήμους για την κατάργησή του. Η απόσυρση της απειλής της διακοπής ηλεκτροδότησης σε όποιον δεν το πληρώσει, θεωρούμε ότι είναι μια πρώτη νίκη των πολιτών που αντιστάθηκαν. Το ίδιο σκοπεύουμε να πράξουμε, μετά από προσεκτική μελέτη και για άλλα χαράτσια που κατ’ εντολή της Τρόικας και του ΔΝΤ μεθοδεύονται.
Επειδή όμως η κρίση που βιώνουμε έγινε ήδη απειλητική για την ίδια την επιβίωση των παιδιών και των γονιών μας, ως Πρωτοβουλία παράλληλα κινηθήκαμε σε δύο κατευθύνσεις που στοχεύουν σε δράσεις συμμετοχής και αλληλεγγύης.
Η πρώτη είναι η κοινή αγροτοκαλλιέργεια. Έχουμε την σκέψη ότι δεν πρέπει να παραμένουν ακαλλιέργητα χωράφια καθ’ ην στιγμή η αγροτική παραγωγή υπολείπεται σε σχέση με την κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού. Ήδη κάποιοι φίλοι της Πρωτοβουλίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά μας, έχουν παραχωρήσει τη χρήση κομματιών γης που κατέχουν προκειμένου να προχωρήσει το πλάνο της κοινής αγροτοκαλλιέργειας της Πρωτοβουλίας, που θα μπορέσει να βοηθήσει μερικά ελλείψεις συνδημοτών μας. Ξεκινήσαμε ήδη το πρόγραμμα εντάσσοντας σε αυτό δύο χωράφια.
Η δεύτερη κατεύθυνση είναι η ανάπτυξη του Δικτύου Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Θερμαϊκού «ΘΕΡΜΟ». Πρόκειται για τη δημιουργία μιας τοπικής εναλλακτικής μονάδας, που στα πλαίσια της ανταλλακτικής κοινωνίας θα μπορέσει να βοηθήσει τους δημότες υποστηρίζοντας την τοπική οικονομία μέσα από θετικές δράσεις που ενθαρρύνουν τις ανταλλαγές αγαθών και υπηρεσιών.
Επειδή ανησυχούμε έντονα, όπως πιστεύουμε κι εσείς από την διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής εξαιτίας της ταχύτατης φτωχοποίησης μεγάλων στρωμάτων του πληθυσμού (Πανελλαδικά, αλλά κυρίως στο Δήμο μας) ξεκινήσαμε μια καταγραφή των αστέγων της περιοχής μας. Αν και είμαστε ακόμη στην αρχή, έχουμε καταγεγραμμένους άστεγους του Δήμου μας. Η λίστα των οποίων φοβόμαστε ότι τις προσεχείς μέρες θα αυξηθεί.
Ίσως δεν είναι της παρούσης να σας αναπτύξουμε σχεδιασμούς για επιπλέον έγνοιες και σχεδιασμούς των φίλων της Πρωτοβουλίας σχετικά με τη δημιουργία κοινωνικού ιατρείου και φαρμακείου.
Θα θέλαμε όμως να σας δώσουμε την ευκαιρία να σταθείτε κοντά μας, δείχνοντας την ευαισθησία σας για τα ασθενέστερα στρώματα των δημοτών μας.
Για το σκοπό αυτό θα θέλαμε την αρωγή σας στα εξής:
Ζητούμε να παραχωρηθεί άμμεσα χώρος που να καλύψει τις ανάγκες των αστέγων του Δήμου μας. Η ευθύνη όλων μας από ενδεχόμενες απώλειες ζωών συνδημοτών μας, ιδιαίτερα κατά τις προσεχείς δυσμενείς εβδομάδες του βαρύ χειμώνα, θα είναι μεγάλη.Προτεινόμενοι χώροι: Αθλητικό κέντρο 2ου Γυμνασίου Περαίας, Κοινοτικό κατάστημα Αγίας Τριάδας.Ζητούμε την παραχώρηση χρήσης δημοτικών εκτάσεων γης, ώστε να καλλιεργηθούν από την Πρωτοβουλία (έναντι συμβολικού τιμήματος).Ζητούμε να διατεθεί δημοτικός στεγασμένος χώρος προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ανοιχτών συνελεύσεων αλλά κυρίως δράσεων αλληλεγγύης της Πρωτοβουλίας. Προτεινόμενοι χώροι: ΠΙΚΠΑ Αγ. Τριάδας, Άκτιο.Ζητούμε την κάλυψη τους κόστους ηλεκτροδότησης γραφείων, η χρήση των οποίων έχει παραχωρηθεί στην Πρωτοβουλία από φίλο της, προκειμένου να εγκατασταθεί το Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Θερμαϊκού «ΘΕΡΜΟ» αλλά και δράσεις αλληλοβοήθειας των δημοτών.Ζητούμε να εξετασθεί η δυνατότητα να υδροδοτηθούν χωράφια που καλλιεργεί η Πρωτοβουλία και στερούνται άρδευσης, εφ’όσον υπάρχει δημοτικό δίκτυο ύδρευσης.
Κε Πρόεδρε,
Με δεδομένη την κρισιμότητα των ημερών που διανύουμε, αλλά και της ευαισθησίας που οφείλει να διακατέχει κάθε υπεύθυνη δημοτική αρχή απαιτούμε να σταθείτε αρωγός στις προσπάθειες που καταβάλλουμε και οι οποίες έχουν αγκαλλιαστεί με θέρμη και προσδοκίες από μεγάλο τμήμα των κατοίκων του Δήμου μας.
Για την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
Η Συντονιστική Επιτροπή

«Λαϊκή Επιτροπή Θερμαϊκού»


Ενημερωτικό υλικό, μοίρασαν το μεσημέρι του Σαββάτου στους δρόμους της Νέας Μηχανιώνας μέλη της «Λαϊκής Επιτροπής Θερμαϊκού», καλώντας τους πολίτες να συμπορευθούν μαζί της «για να γίνει ο λαός αφέντης του τόπου και του πλούτου που παράγει» και προκειμένου «ο λαός να παίρνει τις αποφάσεις για τη ζωή του», όπως αναφέρονταν στη σχετική προκήρυξη που διανέμονταν.

Παράλληλα τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής τοποθέτησαν στην πλατεία της Μηχανιώνας πανό με το σύνθημα «Λαϊκή οργάνωση-αντίσταση ενάντια στο μαύρο μέτωπο της κυβέρνησης της πλουτοκρατίας».
Στην προκήρυξη αναφέρεται ότι η κυβέρνηση, με την ψήφιση του νέου μνημονίου, έβαλε ταφόπλακα στο μέλλον του ελληνικού λαού, επισημαίνει τις τραγικές συνέπειες που θα έχει η εφαρμογή του στους μισθούς και στις συντάξεις,τις απολύσεις, την αύξηση των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα, την ίδια ώρα που το Ελληνικό κράτος προχωρεί σε επαναχρηματοδότηση των τραπεζών με 30 δις.
«Δεν επιτρέπεται να είμαστε άλλο ανεκτικοί μαζί τους. Αν έτσι σώζεται μια χώρα, πως διαλύεται δηλαδή; Δημιουργώντας και άλλους ανέργους καταπολεμάς την οικονομική κρίση και σώζεις τη χώρα; Φτάνει όσο μας σώσατε σωτήρες μας», υπογραμμίζεται στην προκήρυξη της «Λαϊκής Επιτροπής Θερμαϊκού». Η οποία καλεί τους πολίτες να παλέψουν οργανωμένα για αποδέσμευση της Ελλάδας από την Ε.Ε., μονομερή διαγραφή του χρέους της χώρας, κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής, αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της χώρας, λαϊκή εξουσία με πραγματικό πρωταγωνιστή και φορέα των αποφάσεων τον ίδιο τον λαό.


--
Ανάρτηση Από τον/την Σπύρος Κουζινόπουλος στο Φάρος του Θερμαϊκού τη 2/18/2012 02:43:00 μμ