THERMAIKOS - GREECE / ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ, ΕΝΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΣ....

Θερμαϊκός κόλπος

Thessaloniki Salonica saloniki Θεσσαλονίκη meteo - ο καιρός εικόνες - pictures

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

τα χρέη να τα πληρώσουν αυτοί που τα φάγανε!


Αν θέλουν να ξοφλήσουν τα χρέη να τα πάρουν απ' αυτούς που τα φάγανε και όχι να στερούν τους δήμους από τα περιουιακάτους στοιχεία και  τους πόρους τους! πως σκοπεύει να αντιδράσει η νέα δημοτική αρχή;

Γλυτώνει η Τούζλα αλλά μάλλον "χάνεται" το Διεθνές Πανεπιστήμιο από τη Μηχανιώνα
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ακτιβιστής   
Δευτέρα, 29 Νοέμβριος 2010 17:58
Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες του Ακτιβιστή, η έκταση των 680 στρεμμάτων που προτίθεται να βγάλει στο σφυρί η κυβέρνηση μέσω του νέου φορέα, που θα αναδειχτεί από τη συγχώνευση της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου με τις εταιρίες Ολυμπιακά Ακίνητα και Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ, δεν βρίσκεται στην περιοχή Τούζλα της Μηχανιώνας. Αλλά μάλλον πρόκειται για την έκταση στην οποία  προβλεπόταν να γίνει η εγκατάσταση του Διεθνούς Πανεπιστημίου, όπως πληροφορηθήκαμε από το Δήμο Μηχανιώνας. Οι υπηρεσίες αλλά και η διοίκησή του δεν γνωρίζουν κάτι περισσότερο από το χθεσινό δημοσίευμά μας ( Ξεπουλάνε παραλίες, χιονοδρομικά και ξεκινάνε από την εκπληκτική Τούζλα της Μηχανιώνας ) αλλά και ούτε ήταν σε θέση να μιλήσουν για την προγραμμματισμένη εκ μέρους του δημοσίου εκποίηση.
Αυτό όμως που μας διαβεβαίωσαν ....
είναι πως αν όντως πρόκειται για τη συγκεκριμένη έκταση, δεν θα μπορέσει να οικοπεδοποιηθεί και κτιστούν μεζονέτες (όπως κατά το παρελθόν προσπάθησε να κάνει ο εις εκ των ιδιοκτητών Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός). Κι αυτό γιατί είναι ενταγμένη σε Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου και έχει χαρακτηριστεί ως χώρος πρασίνου, γηπέδων αθλοπαιδιών κλπ.
Κανείς όμως δεν μπορεί να εφησυχάζει όταν αρχίζουν να χτυπούν τα τύμπανα του ξεπουλήματος περιουσίας γης στα όρια του Δήμου.
Άμεσα θα πρέπει να γίνει σοβαρή αποτίμηση της κατάστασης από τα αρμόδια δημοτικά όργανα και κυρίως από τη νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή. 
Θα πρέπει να προχωρήσουν σε ενέργειες που θα κινούνται στην κατεύθυνση του σταματήματος της εκποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου