THERMAIKOS - GREECE / ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ, ΕΝΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΣ....

Θερμαϊκός κόλπος

Thessaloniki Salonica saloniki Θεσσαλονίκη meteo - ο καιρός εικόνες - pictures

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

θα τρίζουν Τα κόκαλά τους...

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. Δεν μπορώ να ο καταλάβω αυτό! Όσο πίσω και να πάμε στην ιστορία, ο άνθρωπος κάνει τα ίδια και τα ίδια λάθη λες και δεν είναι νοήμον ον. Τα ζώα εξελίσσονται με το πέρασμα του χρόνου -ο άνθρωπος;
Από τα αρχαία ακόμα χρόνια δίνει μάχη για την καλυτέρευση της ζωής του, για τα δικαιώματά του.Μιλάμε για την δημοκρατία της αρχαίας Αθήνας, για το πως έδωσε τα φώτα σε όλο τον κόσμο. Άνθρωποι πολλοί σκοτώθηκαν για να μπορούν οι επόμενες γενεές να ζουν κάτω από καλύτερες συνθήκες.Η γαλλική επανάσταση, ο ξεσηκωμός των Μαύρων, οι προσπάθειες του Gandhi, το Πολυτεχνείο -έτσι για να αναφέρω αποσπασμαικά μερικά από τα γνωστότερα παραδείγματα.
Και τι κάνουμε εμείς σήμερα;;;!!! Τα σβήνουμε όλα από την μνήμη μας λες και το αίμα είναι κιμωλία στον μαυροπίνακα. Λες και δεν ήταν ζωντανές ψυχές όσοι σκοτώθηκαν αλλά χαρακτήρες σε ηλεκτρονικά παιχνίδια. Έτσι απλά.
Αν δεν ήταν πριν σαράντα, εξήντα ή εκατό, διακόσια χρόνια αλλά μόλις πριν από τρία ή πέντε άραγε πάλι έτσι θα αντιδρούσαμε; Τόσο γρήγορα ξεχάσαμε τα νεκρά αδέρφια μας ανά την υφήλιο; Και εδώ τους συμπατριώτες μας; Κατά τα άλλα μην μας θίξουν την σημαία ή την πατρίδα! Ποια σημαία και ποια πατρίδα; Αν μας ένοιαζαν στα αλήθεια, θα ζητούσαμε πίσω τα κλεμμένα, τις αποζημιώσεις πολέμου (τα ξέχασε η Γερμανία και εμείς κοιτάμε αλλού; ), θα υπερασπίζαμε την αξιοπρέπειά μας απέναντι σ' αυτούς που μας λένε άχρηστους και ότι θα μας βγάλουν λέει  από την ευρωπαϊκή ένωση ενώ είχαν φαγωθεί να μας βάλουν για να μας ξεζουμίζουν ευκολότερα. Θα ζητούσαμε το λόγο για τα στραβά υποβρύχια που ανεβάζουν τα χρέη μας αντί να σκύβουμε το κεφάλι!
Και καλά, αυτοί που μας κυβερνάνε, δεν είναι άξιοι (αν ήταν δεν θα είχαν καταντήσει την χώρα σε αυτά τα χάλια) εμείς γιατί χάφτουμε ότι και να μας σερβίρουν αντί να αξιολογήσουμε τις πληροφορίες και να πράξουμε αναλόγως; Που είναι όλοι αυτοί οι 'Πατριώτες" που μόλις  δουν αλλοδαπό ή μουσουλμάνο γίνονται έξαλλοι; Γιατί δεν υπερασπίζονται την πατρίδα τους απέναντι στην ξεφτίλα;
Κρίμα στους ΝΕΚΡΟΥΣ!
Κρίμα τις θυσίες τους! Δεν τις αξίζουμε! Θα τρίζουν τα κοκαλάκια τους με το χάλι μας!!!!

Υ.Γ.: για να υπερασπιστείς το σωστό και το δίκιο θέλει...
         θέλει νεκροί χιλιάδες νά' ναι στους τροχούς - θέλει και ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους

1 σχόλιο:

  1. Καλά τα λες!
    Αυτό συμβαίνει γιατί κάθε νέα γενιά δεν μπορεί να έχει τις μνήμες και τα βιώματα των προηγουμένων. Όσο και αν υπάρχουν βιβλία ιστορικά που περιγράφουν και αφηγούνται παλιότερα γεγονότα ο άνθρωπος δεν μπορεί να τα κατανοήσει χωρίς προσωπικό βίωμα, έτσι πάντα η ιστορία θα επαναλαμβάνεται σαν ένα παλλόμενο σώμα που θα βρίσκεται μεταξύ οκνηρίας και ενεργητικότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή