THERMAIKOS - GREECE / ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ, ΕΝΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΣ....

Θερμαϊκός κόλπος

Thessaloniki Salonica saloniki Θεσσαλονίκη meteo - ο καιρός εικόνες - pictures

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Τελεφερίκ στη Θεσσαλονίκη


ράδιο Θεσσαλονίκη

 το κείμενο και η φωτογραφία από την σελίδα του "ράδιο Θεσσαλονίκη"

Τελεφερίκ στη Θεσσαλονίκη
 
 
Δόθηκαν οι απαραίτητες εγκρίσεις από τη Δασική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης και την Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων για την κατασκευή τελεφερίκ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα ξεκινάει από την πλατεία της ΧΑΝΘ και θα καταλήγει στο θέατρο Δάσους,

«Έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα και πλέον θα το παλέψουμε. Πιστεύω ότι η επένδυση θα βγάλει τα λεφτά της», τόνισε ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος, Ανδρέας Κουράκης.

Σημείωσε, ότι για την κατασκευή του έργου θα απαιτηθούν 4 - 6 μήνες και 7 έως 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η ετήσια συντήρηση του τελεφερίκ θα κοστίζει 350.000 ευρώ.


 (τα υπόλοιπα από το φατσοβιβλίο)

 και υποθαλάσσια .... και μετρό ... και ελικοδρόμιο ... που ξέρετε ίσως και βάση εκτόξευσης διαστημικών λεωφορείων .... την ώρα που δεν έχουμε πεζοδρόμια, μας πνίγουν τα σκουπίδια, πουλάμε το νερό , κλείνουμε σχολεία και νοσοκομεία .... έχουμε 60% ανεργία .... syccess story παιδί μου !!!!


τώρα - για να μην είμαι και άδικη - η αλήθεια είναι πως από όλα τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας, το τελεφερίκ και τα καραβάκια (αν υλοποιηθούν με αειφόρο ορίζοντα) είναι μακράν τα καλύτερα, οικονομικότερα και στο άμεσο μέλλον υλοποιήσιμα. ακόμα θα προσδώσουν τόσο στην πόλη της Θεσσαλονίκης όσο και στην ευρύτερη περιοχή μια αύρα νοσταλγίας και εκσυγχρονισμού ταυτόχρονα. η επιλογή της αφετηρίας και του τερματισμού του τελεφερίκ πιστεύω πως είναι εξαιρετικές. ας ευχηθούμε γοργή υλοποίηση και των δύο έργων που ο συνδυασμός τους θα δώσει ζωή στην περιοχή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου