THERMAIKOS - GREECE / ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ, ΕΝΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΣ....

Θερμαϊκός κόλπος

Thessaloniki Salonica saloniki Θεσσαλονίκη meteo - ο καιρός εικόνες - pictures

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Καιρός ήταν ν' αρχίσουν έστω να συζητάνε τα αυτονόητα...

...λες και έχουμε να χωρίσουμε και κάτι...ίσα ίσα με συντονισμένες ενέργειες θα γλιτώσουμε και χρήματα....και ίσως δούμε και εμείς τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου...life....

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2011


Συντονίζουν τις δραστηριότητές τους οι δήμοι της Θεσσαλονίκης

Οι προτάσεις του δήμου Θερμαϊκού στη σύσκεψη των δημάρχων
Συντονίζουν τις δραστηριότητές τους οι δήμοι της Θεσσαλονίκης σε θέματα πολιτισμού και τουρισμού, όπως αποφασίστηκε σε χτεσινή τους σύσκεψη. Μερικές από τις δραστηριότητες αυτές, όπως ανέφερε στους συμμετέχοντες στη σύσκεψη δημάρχους ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, μπορεί να είναι ο θρησκευτικός τουρισμός, η θαλάσσια συγκοινωνία αλλά και η συνδημιουργία πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ειδικά στο θέμα του πολιτισμού, επισημάνθηκε ότι τα πολιτιστικά κέντρα και οι φορείς του κάθε δήμου που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, αποκαθιστώντας στενή συνεργασία, θα μπορούν να ενημερώνουν τους δημότες τους για πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στους υπόλοιπους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης. Ενώ μία καλή θεατρική παράσταση ή κάποια επιτυχημένη συναυλία θα μπορεί να μην περιορίζεται στα στενά όρια του κάθε δήμου, αλλά να παρουσιάζεται και στους άλλους δήμους.
Ακόμη, στα τουριστικά φυλλάδια που ετοιμάζει ο κάθε δήμος για την προβολή της συγκεκριμένης περιοχής, θα μπορεί να γίνεται αναφορά στα αξιοθέατα, τις φυσικές ομορφιές και τα άλλα πλεονεκτήματα που παρουσιάζουν οι άλλοι δήμοι της περιοχής.
Αφήνοντας κατά μέρος τις όποιες τοπικιστικές, πολιτικές και άλλες διαφορές που εμπόδιζαν στο παρελθόν μια παρόμοια συνεργασία, οι δήμοι της Θεσσαλονίκης συμφώνησαν ότι αυτή μπορεί να είναι αμοιβαία επωφελής για όλους τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής μας. Συζήτησαν επίσης να αναζητήσουν δυνατότητες συνεργασίας και σε άλλους τομείς, όπως η από κοινού υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων κ.α.
τη σύσκεψη, συμμετείχαν οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, Χορτιάτη-Πανοράματος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος, Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, Θερμαϊκού Γιάννης Αλεξανδρής και Χαλκηδόνας Παναγιώτης Δαϊκούδης. Συμμετείχαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας και Καλαμαριάς Νίκος Ζαχαριάδης.Στησύσκεψη των δημάρχων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, πρότεινε τη μετατροπή της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης σε διαδημοτικο τηλεοπτικό κανάλι και τη συμμετοχή όλων των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος στον εορτασμό το 1912 της επετείου για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης. Αποφάσεις γι αυτά δεν ελήφθησαν. Αποφασίστηκε, όμως, η συνεργασία των δήμων στον τομέα του Πολιτισμού, μέσω συντονιστικού οργάνου στο οποίο θα συμμετέχουν οι αντιδήμαρχοι πολιτισμού. ποφασίστηκε:Σ

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο τέχνης "Remezzo", στην Καλαμαριά.

Ακόμη α
-Να συσταθεί συντονιστική γραμματεία στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι δήμοι του νομού Θεσσαλονίκης δια των αντιδημάρχων Πολιτισμού, για το συντονισμό όλων των κορυφαίων πολιτιστικών εκδηλώσεων τις οποίες διοργανώνουν οι δήμοι του νομού Θεσσαλονίκης.
-Να καταρτιστεί ετήσιο κοινό ημερολόγιο με όλες τις θεσμικές εκδηλώσεις τις οποίες διοργανώνουν οι δήμοι του νομού Θεσσαλονίκης ώστε να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες πού και πότε γίνονται οι εκδηλώσεις.
-Να ιδρυθεί Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, με βάση τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τα μουσικά σχήματα των άλλων Δήμων.
-Να αναρτώνται στις ιστοσελίδες όλων τω δήμων του νομού Θεσσαλονίκης οι κορυφαίες εκδηλώσεις κάθε δήμου.
-Να γίνει προσπάθεια εκπόνησης ενός πολιτιστικού – τουριστικού χάρτη στον οποίο θα περιέχονται οι πολιτιστικές υποδομές και οι χώροι αρχαιολογικού – ιστορικού ενδιαφέροντος κάθε δήμου.
Σήμερα Τετάρτη, οι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης πρόκειται να συναντηθούν εκ νέου για να διαμορφώσουν τον κατάλογο με τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης και τα αιτήματα που θα παραδοθούν στον πρωθυπουργό κ.Γιώργο Παπανδρέου, κατά την παρουσία του το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου