THERMAIKOS - GREECE / ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ, ΕΝΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΣ....

Θερμαϊκός κόλπος

Thessaloniki Salonica saloniki Θεσσαλονίκη meteo - ο καιρός εικόνες - pictures

Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2010

Η κουβέντα μου με τον κύριο Μαυρομάτη

Από την στιγμή που ήμουν και εγώ υποψήφια στον πρώτο γύρο των εκλογών με τον συνδυασμό "μπροστά μαζί" του κυρίου Οικονομίδη νομίζω πως έχετε το δικαίωμα να μάθετε το περιεχόμενο της κουβέντας μου με τον κύριο Μαυρομάτη.
Κατόπιν τηλεφωνικής του επικοινωνίας μαζί μου, βρεθήκαμε χτες Παρασκευή το πρωί στο γραφείο του για να συζητήσουμε σημαντικά για την περιοχή θέματα. Προϋπόθεση για την συμμετοχή μου στις εκλογές ήταν εξαρχής η αποδοχή ορισμένων ιδεών μου. Πρώτος εκτίμησε τις ιδέες μου ο κύριος Οικονομίδης και τον ευχαριστώ γι' αυτό. Τώρα όμως έπρεπε να διαπιστώσω ποιος θα μπορούσε πλέον να χειριστεί ορισμένα βασικά θέματα τις περιοχής.
=Έτσι η κουβέντα ξεκίνησε από το βασικότερο και πλέον απαραίτητο αγαθό, το νερό. Προσωπική μου άποψη είναι πως πρέπει κανείς να φροντίζει για την επάρκεια καλής ποιότητας νερού στην περιοχή του, εξασφαλίζοντας έτσι την ανεξαρτησία του από όποιον τυχόν θα ήθελε να τον βλάψει ή ακόμα και από ένα ατύχημα σαν και αυτό της Ουγγαρίας. Πρότεινα κάποιους τρόπους εξοικονόμιβσης και επανάχρησης νερού όπως την χρήση του καθαρού πλέον νερού που θα παρέχει ο βιολογικός καθαρισμός στην πλήρη λειτουργία του (κάτι το οποίο αναφέρει σε περιορισμένο βαθμό ήδη το πρόγραμμα του συνδυασμού). Άλλος τρόπος είναι η συλλογή και επανάχρηση των ομβρίων υδάτων. Επίσης, μιας και φροντίσαμε να καλύψουμε μεγάλες εκτάσεις με τσιμέντα και άσφαλτο, θα πρέπει να βοηθήσουμε τον  υδροφόρο ορίζοντα να διατηρεί τα αποθέματά του κατασκευάζοντας μικρά φραγματάκια - όχι για άρδευση, αλλά για να απορροφούνται τα νερά.Όλα αυτά σαφώς σε συνδυασμό με μια καμπάνια ενημέρωσης για την σωστή χρήση αυτού του αγαθού.
-Μια κουβέντα μας ήταν γύρο από τον υδροβιολογικό σταθμό του Αγγελοχωρίου, που έχει πολλές δυνατότητες παράλληλης ανάπτυξης διαφόρων δραστηριοτήτων, όπως έρευνες για την δυνατότητα ιχθυοκαλλιεργειών, οστρακοκαλλιεργειών ίσως και καλλιέργειας μαργαριταριών. Αυτά για να στηρίξουν τους τοπικούς παραγωγούς με τεχνογνωσία. Στα πλαίσια των ερευνητικών εγκαταστάσεων θα μπορούσαν να ενταχθούν και επισκέψημα ενυδρεία ευρωπαϊκών προδιαγραφών για την προσέλκυση τουρισμού - σε συνδυασμό και με το βοτανικό πάρκο που σχεδιάζετε στην περιοχή.
-Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα είναι η ανεργία. Εδώ ο διευρυμένος δήμος μας είναι προνομιακός. Συνδυάζει τον πρωτογενή τομέα φυτικής και ζωικής παραγωγής με τα καλά της ιχθυόσκαλας και την αστική περιοχή του δήμου Θερμαϊκού. Αν στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα με τους απαραίτητους επιστήμονες (γεωπόνους, κτηνιάτρους και ότι άλλο χρειαστεί) και μπορέσουν οι καλλιέργειες να γίνουν δυναμικές βιοκαλλιέργειες (που έχουν ζήτηση και στο εξωτερικό) αντί να περιμένουν τις μονίμως καθυστερούμενες επιδοτήσεις θα μπορέσουν να αποτελέσουν πηγή εσόδων για τους καλλιεργητές τους και την βάση για τον μεταποιητικό κλάδο - δηλαδή νέες θέσεις εργασίας. Σε συνδυασμό με την διαμόρφωση και ανάδειξη της περιοχής (δρόμοι περιπάτου, οάσεις αναψυχής, διευθέτηση - διαμόρφωση ρεμάτων, αξιοποίηση υδροβιότοπων κλπ) δημιουργείτε έτσι άλλος ένας πόλος έλξης για τον τουρισμό και μάλιστα με ελάχιστα έξοδα
-Άλλη μια κουβέντα περιστράφηκε γύρο από την ανακύκλωση και χουμοποίηση - θέμα που μας καίει ιδιαίτερα εδώ στην Περαία όπου το τελευταίο  διάστημα πνιγήκαμε στο σκουπίδι
-Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
-Η ενεργειακή ταυτότητα των κτηρίων
-Η αυτονομία, όσον αφορά την ενέργεια, των δημοσίων κτηρίων
-Την βιοκληματική σχολική στέγη
-Τους Ρομά
-Τα αδέσποτα
και πολλά άλλα θέματα τα οποία θα αναλύσω κατά καιρούς

Μου  έδωσε την εντύπωση του ανθρώπου που έχει διάθεση για δουλειά, είναι ανοιχτός σε νέες ιδέες και έχει την δυνατότητα να τις πραγματοποιήσει.
Ζητάει την συνεργασία όσων έχουν διάθεση για δουλειά.
και έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας.

Αυτή είναι η εικόνα που αποκόμισα από την συνάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου